Emisiunea de titluri de stat lansata marti de Grecia au atras o cerere mai mare decat la ultima operatiune de acest fel, pe fondul reinnoirii apetitului investitorilor pentru titlurile grecesti, dupa pachetul de salvare oferit de statele din zona euro si FMI, potrivit Bloomberg. Agentia de gestionare a datoriilor publice din Grecia intentiona initial sa imprumute 1,2 miliarde de euro de pe piata.

Grecia a vandut titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la o dabanda de 4,55%, emisiune fiind subscrisa de 7,67 ori. De asemenea, s-au vandut titluri cu scadenta la un an in valoare de 780 milioane euro, la o dobanda de 4,85%, aceasta emisiune fiind suprasubscrise de 6,54 ori.

Acesta este primul imprumut de pe pietele financiare dupa anuntarea pachetului de asistenta financiara in valoare de 30 miliarde de euro oferit Greciei de catre statele din zona euro, la o dobanda sub media pietei, in incercarea de a combate criza fiscala si de a reda increderea in moneda europeana.

Grecia are datorii totale in valoare de 300 miliarde de euro. Autoritatile de la Atena trebuie sa stranga 11,5 miliarde de euro pana luna viitoare, aceasta fiind o parte din cei 54 miliarde de euro necesari in acest an pentru datoria si nevoile bugetare.