Orice ajutor financiar care va fi acordat Greciei va fi sub forma unor credite acordate de tarile din zona euro, fiind exclusa cumpararea de obligatiuni, a declarat marti secretarul de stat al Finantelor nemtesti, Joerg Asmussen, citat de Dow Jones Newswire. El a mai adaugat ca situatia Greciei va figura pe agenda reuniunii ministrilor de Finante ai G7 si G20 care va avea loc week-endul urmator la Washington. Germania va contribui la sustinerea Atenei prin intermediul bancii de stat KfW Banking Group, care va acorda imprumuturi garantate de statul german.

Guvernul grec a refuzat luni inasprirea masurilor luate pentru redresarea finantelor publice, amanand pentru urmatorii doi ani eventualele noi masuri, transmite si AFP.

"Masurile si deciziile pe care le-am luat pentru 2010 sunt mai mult decat suficiente, merg chiar mai departe decat ceea ce ne-a cerut FMI si alte organisme care iau parte la mecanismul de sustinere pus in aplicare de catre statele din zona euro", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Georges Petalotis, intr-o conferinta de presa.

"Deciziile privind aceste masuri vor fi specificate pentru 2011 si 2012, deoarece planul pe trei an" de redresare a finantelor publice ale Greciei "nu a fost detaliat decat pentru 2010", a mai precizat el.