Grecia a vandut marti titluri de stat cu scadenta la trei luni in valoare de 1,95 miliarde de euro, la o dobanda de 3,65%, de doua ori mai mare decat la ultima astfel de emisiune, potrivit AFP. Emisiunea de titluri de stat a atras oferte de 6,92 miliarde de euro, iar suma finala acceptata a fost de 1,95 miliarde de euro, a anuntat agentia de administrare a datoriilor din Grecia.

Valoarea initiala a emisiunii era de 1,5 miliarde de euro.

La inceputul saptamanii trecute, Grecia a atras 1,56 miliarde de euro prin emisiuni de titluri de stat cu scadenta la 6 si 12 luni, acesta fiind primul imprumut de pe pietele financiare dupa anuntarea pachetului de asistenta financiara in valoare de 30 miliarde de euro oferit de statele din zona euro. Agentia de gestionare a datoriilor publice din Grecia intentiona initial sa imprumute 1,2 miliarde de euro de pe piata.

Grecia a vandut marti titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la o dobanda de 4,55%, emisiunea fiind subscrisa de 7,67 ori. De asemenea, s-au vandut titluri cu scadenta la un an in valoare de 780 milioane euro, la o dobanda de 4,85%, aceasta emisiune fiind suprasubscrisa de 6,54 ori.

Statul elen are datorii totale in valoare de 300 miliarde de euro. Autoritatile de la Atena trebuie sa stranga 10 miliarde de euro pana luna viitoare, aceasta fiind o parte din cei 54 miliarde de euro necesari in acest an pentru datoria si nevoile bugetare.