Sefii Trezoreriei americane in frunte cu Timothy Geitner au aratat aseara publicului noua bancnota de 100 de dolari, care integreaza cele mai moderne tehnici impotriva contrafacerii. Schimbarile fata de vechea bancnota de 100 USD sunt mai multe si fac

Noua bancnota de 100 de dolari
Noua bancnota de 100 de dolari
Foto: Fed
obiectul unei prezentari interactive pe un site dedicat. In primul rand a fost introdusa o banda de siguranta 3D pe care cifra „100” inscriptionata „se misca” in functie de pozitia in care tii bancnota, scrie Dan Popa pe blogul lui.

In partea dreapta e tot imaginea lui Benjamin Franklin (unul dintre parintii fondatori ai SUA), acest lucru fiind obligatoriu potrivit legii din 1928, asa cum tot obligatoriu e ca pe verso sa fie imprimata “Independence Hall”, cladirea din Philadelphia in care s-a semnat Declaratia de Independenta a SUA in 4 iulie 1776. Numai ca pe noua bancnota, Independence Hall nu mai e fotografiata din spate, ca pe vechea emisiune monetara, ci e privita din spate. In plus, ceasul de pe sediul cladirii celebre arata acum ora 10:30 si nu 16:10 cat indica pe vechile bancnote.