Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) au aprobat majorarea capitalului social al bancii cu 237,74 milioane de lei, la 1,03 miliarde de lei, prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut de institutia de credit in 2009. Potrivit unui comunicat al bancii, majorarea capitalului social are loc prin majorarea valorii nominale actuale de 1 leu pe actiune la 1,3 lei pe actiune.

"De asemenea, actionarii au aprobat situatiile financiare ale BCR si situatiile financiare consolidate ale Grupului BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2009, precum si descarcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Supraveghere si a membrilor Comitetului Executiv pentru exercitiul financiar 2009", se mai arata in comunicat.

Totodata, actionarii BCR au reales membrii Consiliului de Supraveghere, pentru un nou mandat de trei ani incepand cu data de 22 aprilie 2010. Din Consiliul de Supraveghere al BCR fac parte Andreas Treichl - presedinte, Manfred Wimmer - vicepresedinte, Herbert Juranek, Bernhard Spalt, Florin Pogonaru, Mihai Fercala, Tudor Ciurezu.

BCR, membra a Grupului Erste, este cea mai mare institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16,4 miliarde de euro. Banca are in prezent 665 de unitati de retail si 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 2.000 de bancomate (ATM) si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).