Ministrul italian de externe si-a exprimat luni ingrijorarea cu privire la "intransigenta" Germaniei, dupa ce oficiali germani au declarat ca ar putea folosi dreptul de veto impotriva planului de sprijin financiar destinat Greciei, potrivit AFP. El a mai spus ca sprijinul financiar acordat Greciei reprezinta de fapt o consolidare a monedei europene.

"Sunt ingrijorat de intransigenta aratata de Germania", dupa ce autoritatile de la Atena au solicitat in mod oficial ajutorul UE si FMI pentru a depasi criza datoriilor, a declarat Franco Frattini inaintea unei intalniri cu omologii sai din UE.

"Aceasta nu este o operatiune de salvare a Greciei, aceasta este o consolidare a zidurilor Europei, a zidurilor euro, este o masura de salvare a tuturor", a precizat Frattini.

Aceste declaratii vin dupa ce ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a spus duminica seara ca Germania este pregatita sa isi exercite dreptul de veto si ca nu este "gata sa acorde un cec in alb” Greciei.

Totodata, Wolfgang Schauble, ministrul german de finante, a declarat ca Germania poate spune "nu” cererii de ajutor a Greciei daca Atena nu implementeaza in urmatorii ani o "politica stricta de austeritate”.