Primarul centrului financiar al Londrei, Nick Anstee, insotit de o delegație de oameni de afaceri din Marea Britanie, va demara incepand de maine o misiune comerciala in Bucuresti, cu scopul de promovare a sectorului privat din Regatul Unit si de dezvoltare a businessului dintre cele doua tari. El a acordat un interviu HotNews.ro in care a discutat despre cum a lovit criza economica City-ul londonez si despre businessul din Europa de Est. Lordul Primar va participa marti dimineata la un seminar organizat de Ambasada britanica pe tema parteneriatului public-privat alaturi de reprezentanți ai unor companii britanice.

Delegația va fi formata din aproximativ 15 persoane și include reprezentanți a numeroase companii și organizații din City-ul londonez: London Stock Exchange, Law Society of England and Wales și Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Lordul Primar se va intalni cu președintele Traian Basescu, cu premierul Emil Boc, precum si cu miniștrii Finanțelor Sebastian Vladescu și Economiei Adriean Videanu. De asemenea, el va avea intrevederi cu alti inalti oficiali romani, precum si reprezentanti ai comunitatii de afaceri romano-britanice.

“Romania este un partener comercial important pentru Regatul Unit, dar și un aliat de incredere in Uniunea Europeana; acest lucru este demonstrat de investițiile britanice in valoare de peste 4 miliarde de euro si de prezenta a mai mult de 4000 de companii britanice care s-au impus pe piata locala", a declarat Nick Anstee in avanpremiera vizitei. Programul Lordului primar continua cu o intalnire la sediul BNR, unde vor avea loc de la ora 14 discutii pe subiectul reglementare financiara.