OTP Bank a confirmat intentia de a face achizitii in statele est-europene, inclusiv in Romania, potrivit Blomberg. Sandor Csanyi, presedintele bancii, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului Nepszabadsag ca OTP intentioneaza sa faca noi achizitii, atat pe unele piete noi, cat si in tarile unde este deja prezenta, mentionand ca Romania este una din pietele vizate.

Aceste declaratii vin dupa unele similare facute luna trecuta, cand Csanyi a spus ca "daca vor avea loc consolidari ale sistemului bancar in anumite tari, OTP Bank intentioneaza sa ia parte la ele". Banca maghiara va face achizitii pe acele piete pe care cota de piata a bancii este prea scazuta si nu va vinde niciuna dintre diviziile sale, a mai precizat la acea data oficialul OTP.

Cea mai mare banca din Ungaria nu va acorda dividende in acest an si intentioneaza sa utilizeze profitul din 2009 pentru a-si finanta achizitiile dar si pentru a se pregati pentru noua legislatie bancara din Uniunea Europeana.

Sandor Csanyi a mai adaugat ca banca are un capital solid si isi poate rambursa toate datoriile in valuta din rezervele in numerar. Cu toate acestea, el a precizat ca OTP Bank intentioneaza ca in viitor sa obtina mai multa finantare de pe piata.

OTP Bank a inregistrat anul trecut un profit de 150,33 miliarde de forinti (aproximativ 550 milioane de euro), cu 38% mai putin decat in anul anterior. In afara Ungariei, OTP Bank are operatiuni in Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia, Serbia.

OTP Bank a intrat pe piata din Romania in anul 2004 prin preluarea RoBank.