UPDATE BNR a redus dobanda cheie la nivelul record de 6,25% * Ionut Dumitru: O eventuala crestere a TVA este o veste proasta pentru evolutia inflatiei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 4 mai 2010, 12:02 Economie | Finanţe & Bănci


Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat marti reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 6,25% pe an, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. De asemenea, membrii CA au decis mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii la 15% pentru pasivele in lei si la 25% pentru pasivele in valuta.

"Analiza evolutiei indicatorilor macroeconomici releva continuarea procesului de dezinflatie si a dinamicii anuale ascendente a exporturilor, precum si mentinerea deficitului de cont curent la niveluri sustenabile. In acelasi timp, se constata persistenta atat a deficitului de cerere agregata, cat si a scaderii in termeni anuali a creditului acordat sectorului privat", se arata in comunicatul detaliat al BNR.

 • Procesul de ajustare a ratelor dobanzilor practicate de institutiile de credit fata de clientii non-bancari continua

In plan monetar, banca centrala consemneaza continuarea trendului descendent al ratelor medii ale dobanzilor pe diferite segmente ale pietei financiare interne, ca efect al reducerilor succesive ale ratei dobanzii de politica monetara si al imbunatatirii lichiditatii din sistemul bancar.

"Conduita politicii monetare a vizat asigurarea unui ansamblu de conditii monetare reale in sens larg adecvate atat convergentei ratei inflatiei catre obiectivele stabilite pe termen mediu, cat si revitalizarii sustenabile a procesului de creditare a economiei romanesti", se mai spune in comunicat.

Prognoza actualizata releva perspectiva continuarii dezinflatiei, dar si o relativa accentuare a riscurilor de provenienta interna asociate realizarii obiectivelor politicilor fiscala si a veniturilor in sectorul public, precum si a incertitudinilor privind evolutia mediului economic extern in conditiile  recentelor tensiuni induse de criza finantelor publice din Grecia. Acesti factori ar putea complica perspectivele redresarii economiei romanesti.

Reducerea dobanzii cheie a fost anticipata de catre analistii chestionati de HotNews.ro. Acestia au aratat luni ca Consiliul de administratie al BNR ar putea decide reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25%, ca urmare a deteriorarii mediului economic din Sudul Europei, tendintele pe termen scurt ale inflatiei si datele fiscale la nivel macro ale Romaniei.
 
Situatia economica actuala si evolutia inflatiei au cantarit cel mai mult in decizia BNR. Nu cred ca o posibila crestere de taxe a jucat un rol extrem de important, deoarece deocamdata nu este nicio certitudine in acest domeniu.
 
 
Ionut Dumitru

Aceasta este cea de-a patra reducere consecutiva a dobanzii cheie, dupa ce in prima sedinta a Consiliului de administratie al BNR din acest an dobanda de politica monetara a fost coborata de la 8% la 7,5%, iar la inceputul lunii februarie si la finele lui martie dobanda cheie a fost redusa cu cate 0,5 puncte procentuale.

Rata dobanzii de politica monetara a atins astfel un nou minim istoric.

In sedinta de marti, membrii CA al BNR au hotarat si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Totodata, Consiliul de administratie al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document ce va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 6 mai.

BNR precizeaza ca va continua sa monitorizeze atent evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin adecvarea instrumentelor de care dispune, sa asigure mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare.

 • Ionut Dumitru: Posibila majorare a unor taxe nu a contat foarte mult in decizia BNR

Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia BNR era asteptata de piata si s-a bazat pe "spatiul pe care inca il mai are politica monetara de a reduce dobanzile, dat fiind evolutia inflatiei". El a mai spus ca este de asteptat ca rata inflatiei sa se plaseze in perioada urmatoare in jurul valorii de 4%, prognozand o crestere temporara in cel de-al treilea trimestru, ca urmare a presiunilor venite din partea preturilor administrate (gaze, energie) si a efectului de baza nefavorabil la preturile la alimente.
 
Exista ceva riscuri pe partea de inflatie, acestea fiind legate de trimestrul trei, datorita presiunilor legate de preturile reglementate si de cotatiile internationale ale petrolului.
 
 
Ionut Dumitru

"In esenta, evolutia inflatiei justifica o relaxare a politicii monetare, dar cred ca ne apropiem de minimul dobanzii de politica monetara si de aceea probabil ca BNR a micsorat pasul de reducere a ratei dobanzii. Discutam de ceva riscuri pe partea de inflatie, riscurile din punctul nostru de vedere fiind legate de trimestrul trei, datorita presiunilor legate de preturile reglementate dar si de cotatiile internationale ale petrolului", a declarat Ionut Dumitru.

Economistul sef al Raiffeisen Bank a mai aratat ca in ultimul trimestru tendinta dezinflationista se va relua, inflatia va reintra in tinta in noiembrie si decembrie, iar la sfarsitul anului exista perspectivele sa vedem o scadere destul de rapida a inflatiei datorata unui efect de baza favorabil, de aceasta data.

 • O eventuala crestere a TVA reprezinta o veste proasta pentru evolutia inflatiei

Totodata, Dumitru a mai spus ca, pe langa riscurile pe partea de inflatie, in momentul de fata exista si riscuri la nivel de politici economice. El a amintit recentele discutii cu privire la cresterea unor taxe, precizand ca o eventuala crestere a TVA reprezinta o veste proasta pentru evolutia inflatiei.
 
O crestere a TVA ar putea avea un efect foarte important asupra inflatiei si ar putea deteriora asteptarile inflationiste.
 
 
Ionut Dumitru

"Vedem ca discutiile cu FMI nu sunt transate si chiar sunt aduse in discutii posibile cresteri de taxe. Depinde care taxa, cum si in ce fel va creste, pentru ca impactul poate fi destul de important asupra inflatiei. De exemplu, o crestere a TVA ar putea avea un efect foarte important asupra inflatiei si ar putea deteriora asteptarile inflationiste, lucru pe care nu ni-l dorim in momentul de fata. Pentru evolutia inflatiei o crestere de TVA este o veste proasta".

Ionut Dumitru este de parere ca posibila majorare a taxelor nu a contat foarte mult in decizia BNR de a reduce dobanda cheie, avand in vedere ca aceste cresteri de taxe sunt deocamdata la nivel de scenariu. In opinia sa, in decizia BNR cel mai mult a cantarit situatia economica actuala si evolutia inflatiei.

Potrivit calendarului anuntat, urmatoarea sedinta a CA al BNR dedicata politicii monetare va avea loc in data de 30 iunie 2010.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4223 vizualizari

 • -8 (12 voturi)    
  Grandomanie. (Marţi, 4 mai 2010, 12:16)

  mircea [anonim]

  Nu ne vindecam de grandomanie.Daca 6,25% este un nivel record,cum ve-ti caracteriza un nivel de 0,25%,care va trebui sa fie peste circa un an?
  • +4 (8 voturi)    
   Poate esti tu mugur isarescu cu nu stim noi.. (Marţi, 4 mai 2010, 12:33)

   Surfer [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   .. altfel nu imi explic de unde stii tu ca peste un an va fi 0,25% nivelul.
 • -3 (5 voturi)    
  Poate se va debloca economia. (Marţi, 4 mai 2010, 12:16)

  Adryan10 [utilizator]

  Se pare ca BNR vrea sa deblocheze economia mergand pe cresterea inflatiei.
 • +6 (6 voturi)    
  ce inseamna asta mai exact? (Marţi, 4 mai 2010, 12:25)

  samka [anonim]

  nu am background financiar, asa ca poate sa imi explice cineva ce inseamna asta concret? de pilda, vreau sa fac un credit ipotecar, si evident ca ma intereseaza cum si in ce imi investesc veniturile de o viata - asta inseamna ca bancile vor fi obligate sa imi ofere conditii mai bune de creditare? si daca da, cand anume se va intampla asta?
  • +3 (5 voturi)    
   Inseamna ca: (Marţi, 4 mai 2010, 12:41)

   Surfer [utilizator] i-a raspuns lui samka

   - pe de o parte bancile vor fi obligate sa reduca dobanzile ATAT la depozitele in lei cat si la creditele in lei.

   Cand anume e greu de spus. Probabil primul impact in piata va fi reducerea dobanzilor la depozite.
   Reducerea dobanzilor la credite va fi si ea resimtita insa e greu de spus cand., peste o luna, doua, trei.... oricum trendul dobanzilor la creditele in lei e descrectator, sunt banci care dau credite negarantate in lei cu dobanzi incepand de la 7,5%....
   • +2 (2 voturi)    
    pt surfer (Marţi, 4 mai 2010, 12:48)

    samka [anonim] i-a raspuns lui Surfer

    multumesc! deci om trai si-om vedea..
 • -4 (4 voturi)    
  REPLAY (Marţi, 4 mai 2010, 12:33)

  Raluca [anonim]

  Cred ca inainte de a deveni penibil, e bine ca dnul Isarescu sa mentina dobanda minima istoric de acum o luna : 6.5 %. Altfel iar va iesi "prin fum" din barlog si va spune 'Banci, micsorati si voi dobanzile! Chiar nu intelegeti? "
  Sa fie oare un moment oportun sa marim profiturile bancilor?
  Asa cum demult nu mai este oportun sa sustina ca ar avea controlul asupra sistemului bancar roman. Ca dovada, istoria recenta .
  Cred ca singurul control pe care si-l mai poate aroga dnul Isarescu (public, cel putin, intrucat noua dobanda minima il descalifica) este sa impiedice intrarea in faliment a vreunei banci din Romania - conform ultimelor propuneri legislative. Care oricum nu ar face decat sa ascunda posibile insolvabilitati...
 • -2 (6 voturi)    
  Dat cu parerea (Marţi, 4 mai 2010, 12:58)

  Specialistu' [anonim]

  Nici eu nu am studii economice dar, tradus, scaderea asta continua nu echivaleaza, mai simplu spus, cu fortarea deponentilor de a scoate banii din banci pe motiv ca nu mai merita sa ii tii acolo? Eventual si sa cumpere niste case/ terenuri de ei?
  • +2 (2 voturi)    
   aruncat cu parerea (Marţi, 4 mai 2010, 15:16)

   adishaq [utilizator] i-a raspuns lui Specialistu'

   clar. multe case si terenuri. este de viitor. si eventual mult panat si in jos, k toti o sa avem nevoie de aia 2mp in subsol.

   pai specialistule, nu iti trebuie studii ca sa vezi ca imobiliarele intra la apa de 2 ani si ca sunt tinute artificial in viata de programul prima casa.

   dar, speranta moare ultima, cumpara case si eventual inchiriaza-le. e mai bine decat sa tii banii in banci. asa macar platesti impozite la stat.
 • +1 (3 voturi)    
  BCR versus dobanda de referinta (Marţi, 4 mai 2010, 13:02)

  nenea [anonim]

  ce importanta are aceasta dobanda de referinta? in gereneral vad pe forumuri ca bancile nu reactioneaza in nici un fel la ce spune bnr. exemplu personal. BCR are contrcate la care dobanda se regleaza in functie de DOBANDA DE REFERINTA A BANCII BCR. ce este aia? am semnat ca fraierul contractul, pentru ca nu mi-a zis nimeni (si nu am stiut ca exista dobanzi paralele de referinta) ca dobanda de referinta a bancii este "un altceva" fata de cea de referinta BNR. agentul cu care a m facut contrcatul mi-a spus: " va veti da seama de variatiile dobanzii in functie de cum modifica BNR dobanda de referinta". de atunci BCR m,i-a crescut cu 100% dobanda si a tinut'o constanta, chiar daca euribor-ul a scazut, dobanda de referinta BNR a scazut. am credit ipotecar in euro cu o dobanda de peste 10% (DAE este mai mare, evident) la BCR. prin urmare ce valoare are ce face bnr, daca permite bancile sa strecoare portite de evitare? doar una in care clientii pot fi indusi mai usor in eroare, asa cum am fost eu. vad alti clienti pe forumuri, care se plang deacelasi fenomen la alte banci (BCR nu este un caz singular). multumesc.
  PS. rog sa mi se raspunda/comenteze strict la subiect, fara comentarii de genul "ai semnat, asta e", care nu lamuresc prin nimic.
  • 0 (0 voturi)    
   ? (Marţi, 4 mai 2010, 14:28)

   unul [anonim] i-a raspuns lui nenea

   scrie sigur "dobanda de referinta a bancii bcr" sau e alta formulare in contract?
   • 0 (0 voturi)    
    sigur dobanda de referinta a bancii (Marţi, 4 mai 2010, 15:40)

    nenea [anonim] i-a raspuns lui unul

    formulare, nuantare...unul am incercat si eu sa intreb, sa ma lamuresc. daca vrei lamuriri, iti transmit ce mi-a spus agentul BCR: "....asta este nr de telefon de la bucuresti, sunati si va explica ei"...si ai sa suni pana te plictisesti de muzica din telefon, ca de raspuns, nu raspunde nimeni. si chiar daca raspunde, ce rezolvi cu telefonul? eu am fost verificat si rasverificat ca sa vada ei daca sunt eligibil. acum, cand am nevoie de lamuriri vorbesc la telefon? (plateste BCR factura:P )
    • +2 (2 voturi)    
     ? (Marţi, 4 mai 2010, 15:26)

     altul [anonim] i-a raspuns lui nenea

     eu zic sa citesti ce scrie in contract si nu ce-ti spune agentul oricarei banci ar fi.
     s-ar putea sa scrie doar "dobanda variabila de referinta" ceea ce e diferit de ce spui tu.
  • +1 (1 vot)    
   La subiect... (Marţi, 4 mai 2010, 14:49)

   Surfer [utilizator] i-a raspuns lui nenea

   ...Fa-ti refinantare la dobanda ACTUALA de la BCR, e mult mai mica.
   • -2 (2 voturi)    
    Surfer lucrezi la BCR? :)))) (Marţi, 4 mai 2010, 15:33)

    nenea [anonim] i-a raspuns lui Surfer

    pai bcr imi ia comision de rambursare anticipata 4.5%, ca nu au vrut cu nici un chip sa accepte legea in care acest comision dispare. si cam asta este genul de contracte bcr. deci tu ma sfatuiesti sa fac inca un imprumut bcr, sa le achit tot lor comisionul de rambursare anticipata, adica plec de la hoti, ajung la hoti, dar mai platesc si taxa. esti culmea surfer. daca as reusi sa fac refinantare, m-as duce la o banca cat de cat serioasa cu clientii, si acea banca nu este in nici un caz BCR
    • +1 (1 vot)    
     E doar 1% la refinantarile interne... (Marţi, 4 mai 2010, 17:13)

     Surfer [utilizator] i-a raspuns lui nenea

     ... du-te si intreaba daca nu ma crezi :)

     Pari ca le stii pe toate insa nu e chiar asa. Nu te mai panica atat ca nu e sanatos.

     In rest numai sanatate.
     • 0 (0 voturi)    
      o banca trebuie sa-si demonstreze seriozitatea (Miercuri, 5 mai 2010, 9:46)

      nenea [anonim] i-a raspuns lui Surfer

      daca u fost in stare sa incheie contracte atat de dezavantajoase pentru clienti, nu stiou de ce m-as intoarce la aceeasi banca. refinantarea este un nou contrcat de imprumut, la care platesc ditamai 4.5% taxa din CFREDIT, nu din sokld. daca tot fac acest efort, nu inteleg de ce as avea incredere in BCR. nu mi-au dat motive, asa ca in curand voi pleca la alta banca, in nici un caz BCR. si nu mai dati minusuri la comentariile la care raspundeti. sfatuiesc pe toti sa caste bine ochii cand face orice cu BCR. cauta pe net surfer si vei vedea ca procentele sunt maxime la tot ce face bcr
 • -1 (5 voturi)    
  PE CINE AFECTEAZA? (Marţi, 4 mai 2010, 13:04)

  ion [anonim]

  Degeaba reduce "istoric" BNR dobanda unica...atat timp cat eu nu primesc un credit de nevoi personale cu dobanda sub 10 la suta nu ma ajuta cu nimic !

  Oricum bancile nu vor incepe creditarea, e o reducere absolut degeaba, fara niciun efect in viata noastra !
  • 0 (2 voturi)    
   credit de nevoi personale cu dobanda sub 10 la sut (Marţi, 4 mai 2010, 12:47)

   irina [anonim] i-a raspuns lui ion

   Procesul de scadere a dobanzilor a inceput deja. Tocmai ati ratat un credit pentru nevoi personale la BRD in lei cu dobanda fixa 7% de care am profitat eu insami (a fost o oferta de primavara). Europa dicteaza si noi trebuie sa ne raliem normelor, aveti putintica rabdare si veti simti cat de curand efectul in viata noastra...
   • +2 (2 voturi)    
    BRD nu e caz singular.. (Marţi, 4 mai 2010, 14:49)

    Surfer [utilizator] i-a raspuns lui irina

    si la BCR dobanda la creditele de nevoi personale incepte de la 7,5%, dobanda FIXA
   • +1 (1 vot)    
    credit nevoi personale BRD (Marţi, 4 mai 2010, 15:04)

    Nemessiss [utilizator] i-a raspuns lui irina

    Ai semnat ca primarul .... 7% e dobanda dar nu ai intrebat cat e DAE. Eu am vrut o refinantare la un credit pe care il am la ING cu dobanda mai mare si dupa ce mi-a facut tipa de la BRD calculele mi-a dat o rata mult mai mare pentru aceesi perioada. Cand am intrebat de DAE mi-am dat seama de ce aveam rata aia si am renuntat.
 • +1 (5 voturi)    
  DOBANDA CHEIE (Marţi, 4 mai 2010, 13:06)

  OMULdinBANAT [anonim]

  vai, vai, vai ce realizare epocala ! cele mai multe din bancile nationale ale tarilor europene au dobanzi cheie cuprinse intre 0,25% - 1,5%, deci suntem la ani lumina de o politica monetara national-europeana care sa dinamizeze economia romaniei. sa fie clar pt. toata lumea aceasta dobanda cheie se regaseste in dobanda fiecarui roman care are credit pe persoana fizica sau juridica, de acea in romania dobanzile si comisioanele sunt atat de mari si de multe si economia nu-si revine. tot din acest motiv profiturile bancilor autohtone sau straine sunt atat de mari pt. ca isarescu & gheta bank = b.n.r. nu fac nimic pt. a usura sclavia camatareasca economico-financiaro-bancara din romania.
 • +2 (2 voturi)    
  E bine. (Marţi, 4 mai 2010, 13:17)

  Data [anonim]

  Este foarte bine ce a facut BNR. Acum GUV trebuie sa relaxeze putin situatia ca sa porneasca economia.
  De asemenea GUV ar trebui sa incerce o marire a salarului minim pe economie care este tinut artificial la nivel mic, eliminarea din supermarketuri a taxei de raft si a taxei de exclusivitate pentru a se ieftinii produsele si eliminarea impozitului pentrprofitul reinvestit pentru toate societatile comerciale.
  • -2 (2 voturi)    
   Imposibil (Marţi, 4 mai 2010, 14:12)

   Mircea [anonim] i-a raspuns lui Data

   Ar fi o nebunie cresterea salariului minim in conditiile actuale (prea multri bugetari raportat la non-bugetari).O sa ajungem ca Grecia daca cresc salariul minim sau pensiile anul asta.Si nu taxa de raft e problema, ci TVA-ul de 19% la toate produsele...Se apropie ziua in care UE o sa ne oblige sa reducem TVA-ul la produsele alimentare si atunci Boculetz o sa creasca impozitul pe venit ca sa compenseze pierderea....Si uite asa o sa incurajeze evaziunea fiscala...
   • 0 (0 voturi)    
    E bine 2 ! (Marţi, 4 mai 2010, 15:01)

    Data [anonim] i-a raspuns lui Mircea

    Salarul minim nu se aplica doar la bugetari. Numarul bugetarilor scade de anul trecut pentru ca nu se mai fac angajari, posturile fiind blocate. Blocarea posturilor duce la scadere, concedierea ne mai fiind necesara asa de mult.
    Pe de alta parte nici nu trebuie sa scada mult ma refer la sanatate, invatamant, politie, asistenta sociala.
    Daca scade la 10% TVA la produsele de baza sau la unele produse nu va rezolva mare lucru. Trebuie crescut consumul la toate sau la marea majoritate a produselor.
    Eu zic ca TVA ul ar trebui lasat in pace. Trebuie rulati banii, trebuie facilitati pentru toti agentii economici, scoasa economia grii la suprafata chiar prin inchiderea ochilor la ceea ce a fost pana acum, in aceasta economie.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu mi-e rusine nici cu agentii economici (Marţi, 4 mai 2010, 15:55)

     Mircea [anonim] i-a raspuns lui Data

     Avand in vedere ca e foarte usor sa faci evaziune fiscala pentru ca e aproape imposibil de dovedit, nu stiu cum se va scoate economia subterana la suprafata.Profiturile supermarketurilor din Romania sunt uriase....Crezi ca ar renunta ei la o parte din profit prin scaderea preturilor?Eu ma indoiesc.Si asa sunt majoritatea agentilor economici din sistemul privat.Am lucrat si eu la mai multe firme si daca profitul net scadea sub 30% era sfarsitul lumii...De unde naiba sa isi mai plateasca patronul masina, amanta si vila de la Monaco? Sau investitiile proaste facute la betie?Eu unul am constatat ca acum cumpar mai putine lucruri (ma refer in special la mancare) fatza de anul trecut.Am prostul obicei sa fac niste calcule macar o data pe luna...Si nu vad cum as putea cumpara mai mult in conditiile in care preturile cresc...desi taranii vand laptele cu acelasi pret ca acum 2 ani...ceapa la fel si asa mai departe...Asta nu imi explic eu: cum e posibil ca unii sa obtina profituri mai mari in timp de "criza"? Sau toata criza asta e doar o mare mascarada?Daca va creste TVA-ul, o sa fie si mai bine pt noi, o sa cumparam si mai putin pt ca nimeni nu va renunta la profit.Ma gandesc sa imi iau o vaca si sa ma mut la tara.Poate iarba ramane la acelasi pret.Sau nu?
 • 0 (0 voturi)    
  nedumerire (Marţi, 4 mai 2010, 14:07)

  Pedro [anonim]

  De ce BCR nu a redus nici pina acuma dobinzile la creditele in lei , cu toate ca la alte banci s-au redus ????De marit le-au marit de la 12% la 18% fara explicatii, fara informarea creditatilor. Poate sa reduca dobinda tot asa cum au crescut-o , fara sa anunte creditatii. Cu ce curaj mai poti sa intri intr-o banca ?? Doar de nebun !!
 • 0 (0 voturi)    
  vrabia malai viseaza (Marţi, 4 mai 2010, 16:10)

  gheo [anonim]

  m-am amuzat citind articolul cu mutarea creditului si depozitului la bcr de la o banca greceasca, a reporterului 'aproape' incognito...
  articolul asta cu reducerea dobanzii nu-mi trezeste nici un fior, ca sa zic asa
  0.25% din 6.5% reprezinta 3.8% ... scadere... deci daca ai un credit de 350.000 lei si dobanda la momentul asta este de cca 1600 ron/luna+ rata principal, o sa-ti scada rata lunara cu 60.8 lei/luna
  asta daca ai contract legat de Robor... ceea ce au doar vreo 1/4 dintre cei creditati... deci efect zero pentru populatie aici... o sa scada si rata dobanzii la depozite, poate chiar mai mult caci nu-i banca in romania care sa rateze momentul pentru a-si mari profitul
  iar pentru banci? eh, pica bine, vor incepe in curand sa acorde imprumuturi sindicalizate mari, catre companii mari si foarte mari, cu riscuri zero
  deci cum spunea cineva mai sus, o sa li se ingroase portofelele
  iar vrabia? vrabia noastra se pare ca lucreaza la BCR si se da pe net incercand sa convinga oamenii de prostii, cum ar fi ca peste un an dobanda BNR va fi de 0.25%...
  eheeee, cat malai ar fi pentru iepurasii incompetenti, pilosi si hoti din bancile comerciale; cate case s-ar cumpara de la clientii cu probleme create chiar de 're-evaluarile' bancilor, cate masini de lux, vacante, telefoane de fitze, amante... dolce vita pentru trantori
  doar ca n-o sa se intample, vrabia nu-si va vedea visele umede cu ochii...
 • 0 (0 voturi)    
  Oh Yeah (Marţi, 4 mai 2010, 18:08)

  Che [anonim]

  Doband e 6.25% si tinta de inflatie vor sa o mute la 5%
  Oare cat e inflatia reala? 6% ? poate mai mult (vezi noua scumpire la benzina).
  La vita e bella


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by