Consiliul de administratie al Fondului Monetar International (FMI) urmeaza sa se intalnesca duminica, 9 mai, pentru a aproba un ajutor de 30 de miliarde de euro pe trei ani pentru Grecia, ca parte a pachetului de masuri pentru a salva tara de la faliment, scriu agentiile internationale de presa.

"Consiliul de administratie al FMI intentioneaza sa se reuneasca duminica dimineata, in 9 mai, pentru a lua o decizie la cererea Greciei asupra imprumutului" a indicat un purtator de cuvant al FMI intr-un comunicat de presa.

"FMI va publica un comunicat de presa la sfarsitul acestei reuniuni", a adaugat el.

Ministrii finantelor ai zonei euro au aprobat duminica trecuta un plan de ajutor destinat Greciei ce prevede acordarea a 110 miliarde de euro pe trei ani: 80 de miliarde in sarcina lor si restul de la FMI.

In schimbul banilor pe care urmeaza sa-i primeasca de la Uniunea Europeana si FMI, guvernul socialist de la Atena a prezentat un plan ce contine masuri de austeritate in valoare de 30 miliarde de euro.

Noile masuri de austeritate ii privesc pe functionarii si pensionarii din sectorul public si protejează sectorul privat.

Grecia are datorii de 380 miliarde dolari si un deficit bugetar de 13,6% din produsul intern brut.