UPDATE 1: Presedintele Traian Basescu a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc si membri ai Guvernului despre negocierile cu Fondul Monetar International. La intilnire au participat Emil Boc, Mihai Seitan, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Sebastian Vladescu. Primul a plecat Sebastian Vladescu, acesta intilnindu-se ulterior cu oficialii FMI la Ministerul Finantelor.

UPDATE 2: Premierul Emil Boc a convocat o noua sedinta de Guvern inainte de plecarea delegatiei FMI.

UPDATE 3: Reprezentantii FMI ar putea participa la o intalnire cu premierul Emil Boc la Palatul Victoria. Intalnirea va avea loc maine, 6 mai.

In aceste conditii, premierul si-a anulat vizita privata in Statele Unite. Emil Boc ar fi trebuit sa plece maine in SUA pentru a ajunge la Universitatea din Michigan, unde ar fi trebuit sa intre in posesia titlului de Doctor Honoris Causa.

Premierul Emil Boc a plecat la Palatul Cotroceni imediat dupa sedinta de guvern, pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu despre negocierile cu Fondul Monetar International, existand posibilitatea ca la seful statului sa se deplaseze si expertii FMI, pentru concluzii inainte de finalul misiunii.

O misiune a FMI se afla la Bucuresti in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by incheiat intre Romania si institutia financiara internationala. In urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de 850 milioane euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Ramai pe HotNews.ro pentru a vedea reactiile oficiale dupa intilnirea de la Cotroceni