Economistul american, Nouriel Roubini, cunoscut pentru previzunile pe care le-a facut in privinta crizei financiare din 2008, a avertizat joi asupra riscului de "rupere a zonei euro".

''In acest stadiu, implozia euro nu poate fi exclusa. Efectul molipsirii este o posibilitate reala nu doar pentru tarile cu cel mai mare risc'', a declarat, pentru ziarul italian La Repubblica, citat de AFP.

Roubini, supranumit ''Dr Doom'' al economiei pentru pesimismul sau, a facut aceste declaratii in contextul temerilor investitorilor, care se gandesc ca situatia din Grecia s-ar putea raspandi si la celelalte economii din zona euro.

Pentru profesorul de economie din SUA, tarile cu cel mai mare risc de contagiere sunt Portugalia, apoi Republica Irlanda si Spania si, la o distanta rezonabila, Italia.

Roubini vine la sfarsitul acestei luni in Romania. Celebrul economist este invitatul special al editiei din acest an al Forumului Financiar. Evenimentul are loc in perioada 24-26 mai.

Nouriel Roubini este profesor de economie la Universitatea din New York. De-a lungul carierei, a lucrat pentru FMI, Fed, Banca Mondiala si banca centrala a Israelului.

In timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american. In cadrul Forumului Financiar de la Bucuresti, din perioada 24-26 mai, Nouriel Roubini va avea un panel dedicat si va participa la o serie de intalniri cu membri ai comunitatii politice si de afaceri din tara noastra.