Autoritatile au ales varianta scaderilor salariale pentru reducerea cheltuielilor bugetare pentru ca ar fi fost incorect ca tot sectorul privat sa fie cel care sufera, a declarat pentru HotNews.ro Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko. El a mai precizat ca acest gen de masuri trebuiau adoptate mai demult.

"Ar fi existat trei solutii: cresterea taxelor, scaderi salariale sau un mix intre acestea doua. Ar fi fost insa incorect ca tot sectorul privat sa fie cel care sufera si atunci s-a optat pentru aceasta solutie. Nu cred insa ca aveam de ales. Riscul era sa ajungem intr-un punct de blocaj", a declarat Radu Craciun.

El a mai spus ca ar trebui ca aceste masuri sa ajute la reducerea cheltuielilor, insa a precizat ca marea provocare va fi stoparea risipirii banului public.

"Partea dificila e cum sa faci ca metodele de risipa sa fie oprite. Asta ar fi marea provocare. Stiu ca domnul Basescu a vorbit de o eficientizare a cheltuielilor publice, insa este vorba de a pune sub control un sistem care functioneaza astfel de peste zece ani", a mai declarat Radu Craciun.

In incheiere, directorul de investitii al Eureko a spus ca e greu insa de estimat care va fi reactia sociala la aceste masuri.