Romania va mentine deficitul bugetar sub 7%, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat ca premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, "lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu Fondul Monetar International" pe baza masurilor anuntate de presedintele Basescu.

"Aceasta scrisoare contine ca si puncte centrale masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din produsul intern brut (PIB), stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri", afirma ea, intr-un comunicat de presa.

Ioana Muntean a adaugat ca Guvernul "elaboreaza un plan de prioritizare a investitiilor publice, in vederea sustinerii activitatii economice, si de achitare a datoriilor restante catre firme".

Primul-ministru va face o declaratie oficiala dupa finalizarea scrisorii de intentie, "care are ca puncte de referinta masurile comunicate".

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi, la Palatul Cotroceni, ca TVA si cota unica raman neschimbate, insa a precizat ca salariile, ajutorul de somaj si pensiile vor scadea cu 15%-25%.