Ministrii europeni de finante, reuniti la urgenta la Bruxelles, au reusit sa cada de acord asupra unui mecanism financiar menit sa salveze moneda euro de noi atacuri, transmit agentiile internationale de presa. Discutiile au fost extrem de dificile si s-au prelungit cu cateva ore, iar decizia finala a fost infiintarea unui fond de stabilizare pentru zona euro, in valoare de 500 de miliarde de euro, menit sa opreasca dominoul declansat de Grecia.

Planul de sprijin al zonei euro ar putea ajunge pana la 720 de miliarde de euro cu participarea FMI - a anuntat presedintia spaniola a Uniunii Europene.

Valoarea pachetul financiar este de 500 de miliarde de euro: 60 de miliarde de euro din imprumuturi acordate de Comisia Europeana si din 440 de miliarde de euro din garantii ale tarilor din zona euro. La aceste fonduri se poate adauga contributia FMI, de aproape 220 de miliarde de euro, dupa cum a anuntat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, citata de France Presse.

Germania a fost reprezentata la negocieri de ministrul de interne, pentru ca seful finantelor din aceasta tara, Wolfgang Schauble, a fost spitalizat din cauza intolerantei la un medicament.