Ministerul Finantelor a platit bancilor Deutsche Bank, Eurobank si HSBC un comision de 0,0375% din valoarea emisiunii de euroobligatiuni de un miliard de euro lansata in martie, adica 375.000 euro, se arata intr-un comunicat al institutiei. Acest comision include toate cheltuielile legate de intermedierea emisiunii, inclusiv costurile legate de organizarea turneului de promovare a emisiunii de eurobonduri si costul serviciilor legale ale emitentului.

In comunicat se mai arata ca Ministerul Finantelor Publice a cerut intermediarilor emisiunii de obligatiuni sa obtina o derogare de la clauza de confidentialitate, pentru a putea face public nivelul comisionului de intermediere, "ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea presei, cat si pentru a contracara speculatiile aparute cu privire la nivelul comisionului platit intermediarilor".

La inceputul lunii martie, Romania a imprumutat un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la cinci ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4,9 miliarde de euro.