"Ar trebui sa fim cu totii solidari", a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu, facand referire la posibila reducere a salariilor si in companiile de stat. Ministrul a precizat ca Ministerul Finantelor trebuie sa gaseasca o solutie in acest sens. "Din punct de vedere al negocierilor cu FMI, acest lucru (n.red. reducerea fondului de salarii cu 25%) se refera strict la cei care sunt in zona bugetara. Dar eu cred ca ar trebui sa fim cu totii solidari, daca tot suntem intr-o situatie delicata, si sa facem un efort in acest sens. Dar, probabil, Ministerul Finantelor va gasi o solutie din acest punct de vedere", a spus Videanu.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii unor companii de stat au afirmat ca nu au primit nicio informatie legata de modul in care ar putea fi aplicata o eventuala reducere salariala.

"Nu stiu ce se va intampla, nu am auzit de nicio decizie in privinta companiilor nationale. Daca va exista vreun act normativ privind reducerea salariilor, atunci o sa ne supunem lui. CNADNR este o companie in subordinea Ministerului Transporturilor, iar Ministerul Transporturilor este sub incidenta Guvernului. Depinde, deci, de ce se intampla acolo daca aceasta masura ne va afecta si pe noi", a declarat Dorina Tiron, director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

"Nu stiu, sa vedem. Deocamdata nu stiu daca au luat vreo decizie in privinta societatilor nationale. Asteptam, orice este posibil", a afirmat Ioan Rusu, director general adjunct in cadrul S.N. Transgaz.

"Nu am primit nicio informatie referitoare la reducerea salariilor si nu stiu cum se poate, mai ales ca suntem societate comerciala de stat. Totul depinde de decizia care se va lua la nivelul Guvernului, daca se vor reduce sau nu salariile si la societatile de stat. Dar, acum nu pot sa va spun nimic sigur", a spus Gheorghe Udriste, director general al Metrorex.

"Nu am auzit nimic legat de reducerea salariilor la noi. Sincer, nu stiu daca este posibil. Suntem societate comerciala cu capital de stat si avem alt statut", a spus la randul sau, un director din cadrul SC Hidroelectrica.