Bogdan Dragoi (MFP): Un nou imprumut prin eurobonduri pe pietele externe, posibil spre finalul anului. Pentru datoria scadenta in iulie exista bani
Legat de posibilitatea garantarii cofinantarii companiilor pentru a derula proiecte europene, acesta a spus ca "se cauta solutii", impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si cu Autoritatile de Management, iar intalnirile oficiale dintre acestia sunt "cel putin bilunare".
In plus, potrivit secretarului de stat, Guvernul analizeaza modificarea legii achizitiilor publice pentru a rezolva cumva problema contestatiilor. Potrivit acestuia, marea majoritate a contractelor de achizitii publice sunt afectate de contestatii.
La inceputul lunii martie, Romania a imprumutat un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4,9 miliarde euro, a transmis MFP printr-un comunicat de presa. Comisionul de intermediere a fost de 0.0375% (3.75 bps - all in) din valoarea emisiunii de euroobligatiuni. Acest comision include toate cheltuielile legate de intermedierea emisiunii, inclusiv costurile legate de organizarea turneului de promovare a emisiunii de eurobonduri, cat si costul serviciilor legale ale emitentului.
Ministerul Finantelor Publice sustine ca a cerut intermediarilor emisiunii de obligatiuni - Deutche Bank, Eurobank EFG si HSBC - sa obtina o derogare de la clauza de confidentialitate, pentru a putea face public nivelul comisionului de intermediere.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
cred ca ar fi o idee buna sa faceti o sectiune, cel putin cu link-uri catre CV-urile poltiicienilor nostri....ca se pare ca se depasesc limitele...
Nu uitati sa includeti si competete in utilizarea calculatorului... sa stim si noi cat ii duce mintea...
2.din 10 mld de euro se puteau termina autostrazile transilvania, constanta, centurile, arad-timisoara.
sau
3. daca consideram ca un km de autostrada se mai face si cu 2 milioane euro/km cum am auzit prin polonia sau bulgaria, se puteau face cam 5000 km autostrada (5 MII)
Vedeti voi 100 km, 500, 1000, 5000 facuti?
Cred ca s-a ajuns mult prea de parte cu tupeul pnl-pdl-psd-udmr-MAFIE de fapt in tara asta.
cu scadentza in cinci, opt sau zece ani.
ca in america, seria EE.
impriumut intern, dela populatzie.
sunt mutzi flecai p'acilea care se dau 'mportantzi, cu parale, cu peptrui bombate patriotic.
este o soutzie care un expatriaza dobanzile.
ca eurobondurile imbogazesc bancile, nu populatzia.