Premierul Emil Boc a anuntat ca va fi aplicata o impozitare suplimentara de la doua proprietati imobiliare in sus. Prima proprietate va fi impozitata normal. Insa, pentru o a doua casa, proprietarul va fi nevoit sa plateasca un impozit suplimentar de 15% fata de cel actual, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. La a treia locuinta, impozitul suplimentar va fi cu 50% mai mare. Impozitul va fi de 100% in plus pentru cei care au si a patra proprietate. Acelasi nivel se aplica de la a patra proprietate in sus. UPDATE Impozitele suplimentare se vor aplica in plus fata de cele prevazute in Codul Fiscal, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Astfel, impozitarea ar urma sa se faca suplimentar fata de prevederile prezente, care stipuleaza deja o majorare a impozitului de la a doua casa in sus.

"Am vazut ca a iesit pe blog sau in agentii de presa domnul Nastase, facand comentarii despre acest subiect. Sunteti liberi si dumneavoastra sa accesati site-ul Guvernului, sa vedeti declaratiile primului-ministru pe aceasta tema. Spune: 'Incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata'. Deci, este vorba despre o impozitare suplimentara fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment. Nu s-a stabilit in acest moment si nu s-a discutat in sedinta, este vorba despre o intentie", a spus Ioana Muntean.

Aceasta masura se afla inca in stadiu de analiza, au precizat sursele citate.

"Domnule ministru Vladescu, in proiectul de lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal, pentru toti la fel. Incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si pentru a avea un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara, incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora pe baza unei propuneri pe care o va inainta Ministerul Finantelor", a spus premierul.

Codul Fiscal prevede ca in cazul in care o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire.