Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a declarat miercuri, 12 mai ca prin modificarile legislative care se pregatesc "va fi intarita zona de aplicare a platii prin drepturi de autor: acestea trebuie platite celor care fac creatie, nu soferilor sau masinistilor. Cel care umple stiloul cu cerneala nu trebuie sa primeasca drepturi de autor", a spus Vladescu, fara sa raspunda si la solicitarea de lamurire a modului in care va fi "introdus impozitul de 16%" anuntat marti seara.

Legat de indemnizatia pentru mame, Vladescu a spus ca "se decide la Ministerul Muncii".

Intrebat daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe pachetul legislativ care va contine noile masuri, Vladescu a declarat ca Ministerul Justitiei va decide care este cea mai buna cale legala.

Senatul a anuntat miercuri, 12 mai, o intalnire intre membrii Biroului Permanent si Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Ministrul a ajuns la Parlament la ora stabilita insa, din cauza prelungirii votului in plen pentru legea Agentiei Nationale de Integritate, senatorii au intarziat mai bine de 40 de minute. In final, intalnirea a fost reprogramata "pentru o data ulterioara".