Plafonul pentru finantarile rambursabile contractate de unitatile administrativ-teritoriale a scazut la 1,6 miliarde de lei

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 12 mai 2010, 14:45 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernul a aprobat o hotarare privind aprobarea limitelor pe anul 2010 pentru finantarile rambursabile care pot fi contractate de catre unitatile administrativ-teritoriale. Astfel, limita pentru 2010 a scazut la 1,6 miliarde de lei fata de 2,5 miliarde lei cat a fost in 2009, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"In anul 2009, limita sumei pentru aceste finantari rambursabile a fost stabilita la 2,5 miliarde lei. In anul 2010 plafonul va fi de 1,6 miliarde de lei, iar tragerile se pot face in limita sumei de 1,3 miliarde lei", a declarat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

„Pentru incadrarea in deficitul bugetului general consolidat, anual se stabilesc limite pentru finantarile rambursabile care pot sa fie accesate de unitatile administrativ-teritoriale si pentru tragerile ce se pot efectua din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza a fi contractate” a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

In plafonul de 1,6 miliarde lei, pentru 2010, se stabilesc limite pe categorii de unitati locale. Acestea sunt stabilite in functie de ponderea veniturilor proprii ale bugetelor locale realizate in anul 2009 in totalul acestor venituri ale bugetelor locale pe ansamblul tarii. Astfel, pentru comune, limita scade de la 457,50 milioane in 2009 la 275,39 milioane lei in 2010,  pentru orase - de la 191 milioane lei la 119,6 milioane lei, pentru municipii - de la 850 milioane lei la 545,28 milioane lei, pentru judete - de la 287 milioane lei la 223,29 milioane lei, pentru municipiul Bucuresti si sectoarele acestuia - de la 714,5 milioane lei la 436,44 milioane lei.

Finantarile si tragerile ce pot sa fie efectuate de autoritatile locale sunt autorizate de Comisia de autorizare a imprumuturilor locale,  care evalueaza impactul acestor finantari rambursabile asupra cheltuielilor publice si a deficitului bugetar.

„Limitele prevazute in hotarare nu includ finantarile rambursabile pentru prefinantarea si/sau cofinantarea proiectelor care beneficiaza de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana” a adaugat Ioana Muntean.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

344 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version