Indemnizatia pentru cresterea copilului, acordata mamelor pentru maximum 2 ani, va scadea cu 25% din nivelul actual, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. In acest moment, indemnizatia este de 85% din media veniturilor din ultimul an. Astfel, mamele vor primi 63,75% din media veniturilor, au precizat sursele citate.Potrivit acestora, va fi pastrata limita minimala de 600 de lei.De asemenea, va fi pastrat si plafonul maximal de 4.000 de lei.

In ultimele zile au aparut mai multe informatii legate de scaderea indemnizatiei pentru mame. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat pe blogul sau de judecatorul Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea, indemnizatia pentru cresterea copilului ar fi urmat sa scada cu 15%.

Reamintim ca diverse surse guvernamentale au anuntat ca indemnizatia pentru mame va scadea, fiind avansate doua variante: fie stabilirea unui cuantum fix de sase milioane de lei, fie scaderea procentului actual.

Potrivit aceleiasi surse, alocatia acordata la nasterea unui copil, in valoare de 230 de lei, scade si ea cu 15%. Tot cu 15% scade si alocatia de stat pentru copii, acum in valoare de 200 de lei.