UniCredit: Economia Romaniei va creste cu 0,4% in 2010
Cei de la UniCredit vad Romania ca fiind una dintre tarile din regiune care beneficiaza de un raport dintre atractivitate si risc de piata "in mod clar favorabil", alaturi de Turcia si Rusia.
In schimb, Romania, alaturi de Polonia, Ungaria si tarile baltice au o vulnerabilitate ridicata la criza datoriilor din Grecia, putand fi afectate indirect datorita nivelului ridicat al datoriilor publice si al deficitului bugetar. Vulnerabilitatea directa, prin intermediul sistemului bancar, este insa medie in cazul Romaniei.
Totodata, analistii bancii se asteapta ca Romania sa adopte moneda euro cel mai devreme in 2015, in conditiile in care in prezent indeplineste doar unul din cele cinci criterii de aderare la zona euro.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
cred ca analistilor astora bancari ar trebui sa li se reduca salariul cu 100%...
Credit Suisse estimeaza o pierdere a 244 miliarde a bancilor in 2012, ca urmare a inaspririi legislatiei. Analiştii Credit Suisse consideră că UBS, Danske Bank, Standard Chartered şi UniCredit sunt cel mai bine poziţionate în contextul "riscului regulatoriu" şi expunerii limitate la datorii de stat. Adauga un acord intre Banca Europeana Centrala si Unicredit pentru a proteja institutia din urma de eventualele efecte ale crizei si trage singur concluzia daca va mai exista sau nu Unicredit.
Si redu-ti singur salariul cu 100%