Bank of Cyprus intentioneaza sa-si majoreze participatia la Banca Transilvania pana la 20%, dupa ce la sfarsitul anului trecut a cumparat 9,99% din capitalul social al bancii, se arata intr-un comunicat al grupului cipriot. Grupul a obtinut acordul autoritatilor din Cipru si a cerut acordul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru aceasta operatiune.

"Cand si daca aprobarile necesare vor fi obtinute, grupul va putea, daca va aparea o oportunitate convenabila, sa isi majoreze participatia la 20%", se mai arata in comunicat.

Fondata in 1899, Bank of Cyprus este cea mai mare banca din Cipru, cu active in valoare de 37,19 miliarde de euro. Institutia financiara este prezenta si pe piata din Romania din anul 2007, prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing.

Actionarul principal al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 14,61% din capitalul social. Compania are un capital social de 1,059 miliarde de lei, divizat in 1,059 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de un leu.