Evaziunea fiscala a ajuns, in Romania, la "cota alarmanta de 34% din PIB", sustine senatorul liberal Dan Radu Rusanu, citand rapoarte ale organismelor financiare internationale, anunta Agerpres. Senatorul liberal spune ca reducerea cu 10 procente a evaziunii fiscale ar face posibila evitarea aplicarii masurilor de austeritate anuntate de Guvern si sustine ca in 2008, evaziunea era de 18% din PIB.

"Guvernul Boc ar fi trebuit sa se uite mai atent la evaziunea fiscala care a fost semnalata de Uniunea Europeana si de alte organisme financiare internationale. Evaziunea fiscala a ajuns in Romania la 34%, o cota alarmanta. Daca s-ar reduce actuala evaziune fiscala cu 10%, nu am mai avea nici deficit bugetar si nu ar fi nevoie sa scada pensiile, salariile sau ajutorul de somaj", afirma senatorul liberal.

Dan Radu Rusanu a mai aratat ca datoria publica a Romaniei era, in 2008, de 21,3% din PIB, iar in "anul catastrofal 2009", a crescut la 33% din PIB.

Senatorul liberal mai spune ca numarul real al somerilor din Romania depaseste 1,2 milioane, daca in calcul sunt luati si cei care au iesit din plata indemnizatiei de somaj.