Euro nu este in pericol, iar statele membre ale zonei euro sunt determinate sa apere moneda unica cu orice cost, a declarat vineri ministrul francez pentru buget, Francois Baroin, citat de AFP.

"Euro nu este in pericol deoarece exista o determinare reala din partea tarilor membre ale zonei euro" pentru a apara aceasta moneda, a spus Baroin.

Baroin a precizat ca Europa nu va abandona moneda unica, care a fost supusa unor presiuni intense in ultima perioada pe ietele financiare

"Vom face orice este nevoie pentru a salva euro deoarece ne apartine, este instrumentul nostru economic", a mai spus oficialul francez.

Si ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a spus zilele trecute intr-o declaratie de presa ca euro nu este in pericol, dupa ce cancelarul Merkel avertizase ca daca euro cade, Europa cade.

Moneda euro si pietele de capital au fost zguduite de temerile cu privire la extinderea crizei datoriilor din Grecia si in alte economii din zona euro, ceea ce ar putea afecta revenirea economica.