Observ, cu tristete, ca discutiile din ultima vreme se indreapta catre o distinctie intre alb si negru de genul: “Guvernul vrea sa taie veniturile saracilor prin reducerea salariilor bugetarilor si reducerea pensiilor si nu doreste cresterea impozitelor pentru bogati”, scrie Emil Stoica pe blogul Jeopardy.

Din pacate, Romania este o tara inca saraca unde 2 miloane de romani traiesc acum in afara granitelor, clasa de mijloc inca nu are cheag, in schimb avem cativa protejati politic care prospera datorita statului clientelar sau/ si cativa super-bogati cu conturi in Elvetia care declara cu nonsalanta ca “motivul pentru care exista paradisuri fiscale pe pamant este ca exista si iaduri fiscale”.

Romania nu isi permite sa creasca impozitele si taxele. Din contra, ar trebui sa le reduca, ar trebui sa privatizeze, ar trebui sa introduca mai multe masuri liberale in comert, ar trebui sa flexibilizeze codul muncii (de ex. maxim 3 luni salariu compensatoriu – sau conform intelegerii inre parti – indiferent de motivul concedierii, indiferent daca lucrezi la stat sau la privat).

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Jeopardy.