ANAF a instituit in primele 3 luni din acest an sechestru pe bunuri valorand peste un miliard de lei, au declarat pentru HotNews.ro oficiali ai institutiei. De asemenea, inspectorii Fiscului au mai obtinut 11,3 milioane de lei din vanzarea unor bunuri sechestrate. “In trimestrul intai din 2010 organele fiscale au instituit sechestre pe diverse bunuri mobile si imobile in suma de 1,045 miliarde de lei cuprinse in 4173 procese verbale de sechestru”, au declarat sursele citate.

In primele trei luni ale anului 2010 au fost valorificate bunuri mobile si imobile in valoare de 11,33 mil.lei cuprinse in 428 procese verbale de sechestru. ANAF nu cheltuie nimic cu depozitarea bunurilor sechestrate intrucat are incheiate conventii cu Directiile Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale, prin care marfa este gazduita gratis.

„Depozitarea bunurilor preluate de la detinatorii temporari de bunuri (organele abilitate a efectua confiscari) se realizeaza la depozitele institutiei noastre, iar pentru pastrarea autovehiculelor, utilajelor, instalatiilor, altor bunuri cu volum/capacitate mare, ne folosim de depozitele Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale, unde se pastreaza aceste bunuri in custodie, pana la valorificare, fara plata, conform intelegerii convenite cu aceasta institutie”, au mai explicat oficialii Fiscului. Inspectorii ANAF au devenit confisca si apoi vand aproape orice. De la rochii de mireasa pana la ATV-uri si chiar banci scolare, orice este de vanzare.