Debrahlee Lorenzana, o fosta angajata a Citibank, a fost data afara pentru ca e prea sexy. Mai intai i s-a spus sa nu mai poarte cercei. Pe urma, sa se imbrace si mai decent decat era imbracata. In cele din urma, conducerea a decis ca nu se mai poate asa. Colegii si clientii bancii voiau sa lucreze numai in preajma Lorenzanei, ceea ce i-a enervat pe sefi. Probabil va lua o caruta de bani ca sa nu-i dea in judecata pentru discriminare. Cine stie, daca ar fi ramas, banca ar fi fost in stare sa-i plateasca o operatie estetica de slutire, scrie Dan Popa pe blogul lui.

-Ministrii de Finante din Euroland vor finaliza luni mecanismul de salvare al statelor cu probleme (cum e Grecia), a spus seful acestora, Jean-Claude Juncker. "Vehiculul financiar pe care il vom lansa luni la Luxemburg este provizoriu, dar raspunde nevoilor situatiilor de criza”, a spus Juncker. Pai daca spui din start ca-i provizoriu, cum sa nu ti-o iei iar? Bine ca nu i-a spus direct ca-i un plan de rahat dar ca spera sa functioneze.

-Taxa pe care statele ar urma sa o aplice bancilor este foarte greu digerata de unele tari. In timp ce SUA si Europa si-o doresc, Canada si Australia nici nu vor sa auda de ea. Discutia se va finaliza pro sau contra la reuniunea G20 din Toronto. Mai degraba contra, intrucat bancherii nu doarme, ca sa zic asa.

-Prudenta belgienilor a crescut ca urmare a crizei economice. Belgianul mediu (capul de locuitor) economiseste 20% din veniturile sale. In 2005-2007, economisirea era pe la 13%. Cei mai economicosi sunt bruxellezii, urmati de flamanzi (ambii economisind peste medie), in vreme ce wallonii economisesc sub media de o cincime din venit. Daca as fi Boc, as da o Ordonanta ca sa incurajez casatoriile mixte cu belgieni. Indiferent de sex, ca economisirea nu cunoaste ce-i aia.

-L`Echo publica un documentar foarte bunutz, intitulat “Incotro se indreapta Capitalismul?”. Daca m-ar fi intrebat pe mine le-as fi spus ca spre Romania nu l-am vazut sa vina.

-Seful Oficiului Concurentei din Belgia vrea dublarea bugetului, de la 6 mil euro la 12, ca sa fie si mai eficace. Intr-un interviu, explica de ce nu poate cu bani putini sa ii prinda pe aia cu bani multi. Daca i se va dubla bugetul, riscul e ca avand multi bani, sa nu-I mai bage in seama pe aia cu bani putini, cum face vecinul meu de la patru.

-Nouriel Roubini, tipul chelios care a trecut si prin Bucuresti a fost ieri in Geneva, unde le-a spus elvetienilor ca UBS-ul trebuie spart. Si ca aceasta criza a euro este doar pasul al doilea dintr-un scenariu al marilor banci de investitii. Un interviu bunutz.

-O sa radeti, dar excat acelasi lucru il spune si Krugman, intr-un alt interviu in Le Temps. Ca asistam la actul al doilea al unei tragedii samd…ca sfarsitul piesei inca nu s-a scris, ca alea-alea. Probabil ca onorariul incasat de Krugman a fost mic, ca si scenariile de groaza erau foarte friendly.

-WSJ se ingrijoreaza ca somajul scade incet in SUA. Daca ar fi crescut, iar nu era bine. Americanii astia imi par tare greu de multumit… Tot in WSJ, un articol despre cati bani “parcheaza” bancile in depozite overnight la BCE si de ce rezulta din asta ca (virgula) criza creditelor nu s-a incheiat.

-Francezii sunt decisi sa atace nisele fiscale si sa recupereze cel putin 5 miliarde de euro pe an, din cele 75 de miliarde pe care le cheltuie. In total, Franta are vreo 500 de asemenea nise (reduceri de taxe , de impozite pentru sectoare de activitate inguste sau in cazul donatiilor) dintre care unele vor fi suprimate iar altora li se vor taia stipendiile. Am mai retinut ca diferentialul de competitivitate dintre Germania si Franta este de 20%. Cu alte cuvinte un roman care munceste in Germania este cu 20% mai competitiv decat acelasi roman daca se muta in Franta.

-Ministrul Muncii din Franta, Eric Woerth, a declarat in Liberation ca cei care vor sa se pensioneze anticipat trebuie sa dovedeasca ca sunt uzati fizic. Probabil ca la depunerea dosarului trebuie sa lesini de cateva ori si sa scuipi sange, ca sa te creada. In Romania, sa admitem, e infinit mai ok. Aici e suficient sa scuipi bani.

-Se pare ca Newsweek si-a gasit un cumparator. E vorba despre Newsmax Media, o companie din Florida, apropiata republicanilor. Revista fusese pusa in vanzare inca din mai, dar nu s-a finalizat pana acum prin nicio tranzactie

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa