Ungaria are "o buna experienta" in gestionarea crizelor fiscale si va lua masurile necesare, chiar daca mai multi oficiali guvernamentali au declarat recent ca tara este in pragul falimentului, e de parere Serviciul Investitori al agentiei de rating Moody's, potrivit Bloomberg. "Ungaria nu este urmatoarea Grecie", a declarat Kristin Lindow, vicepresedinte senior al agentiei de rating.

Intr-un interviu acordat Bloomberg, Lindow a spus ca "Ungaria are o experienta buna pentru a face ceea ce trebuie atunci cand are probleme".

Sambata, un oficial de rang inalt al Guvernului de la Budapesta a spus ca declaratiile unor ministri din noul cabinet de centru-dreapta, care au provocat panica pe pietele internationale si au dus la deprecierea puternica a forintului, au fost "exagerate"si "nefericite". Pietele internationale au reactionat violent la declaratia purtatorului de cuvant al premierului, Peter Szijjarto, care a spus cu doua zile in urma ca Ungaria are o sansa extrem de mica sa evite un scenariu similar cu cel al Greciei. Tot joi, vicepresedintele partidului de guvernamint Fidesz, Lajos Kosa, a declarat ca finantele publice sunt intr-o stare mult mai precara decit asteptarile pietei.

Intrebat in mod repetat daca poate afirma ca Ungaria nu se afla in pericol sa nu-si mai poata achita datoriile, secretarul de stat Mihaly Varga a declarat: "am mai spus ca orice comparatie cu statele cu CDS prea ridicate este nefericita. Acest lucru nu ofera o imagine credibila a situatiei Ungariei…".

Comentand pe marginea declaratiei lui Szijjarto, Kristin Lindow a afirmat: "politicianul a exagerat, lucru tipic pentru un nou guvern, insa a fost un lucru inoportun". La randul sau, Luis Costa, expert in probleme de piete emergente la Citigroup Inc in Londra, a declarat ca "noul guvern incearca sa spuna ca situatia este mult mai rea si ca intentioneaza sa lucreze pentru a o rezolva. Comentariile sunt mult mai populiste decat orice altceva".

Guvernul condus de Viktor Orban a preluat puterea la 29 mai, dupa ce in timpul campaniei electorale a promis ca va reduce taxele si va stimula cresterea economiei Ungariei.