Executivul analizeaza, in prezent, o noua reducere a numarului de agentii guvernamentale, potrivit unei informatii transmise de cabinetul vicepremierului Marko Bela, la solicitarea HotNews.ro. "Se analizeaza, dar nu se stie inca numarul agentiilor care s-ar desfiinta sau s-ar comasa. Speram ca pana la sfarsitul lunii iulie sa avem o concluzie si dupa aceea sa pregatim masurile necesare", se arata in raspuns. Guvernul vrea o noua reorganizare a agentiilor guvernamentale, chiar daca primul proces de restructurare nu a fost dus pana la capat. Potrivit unor surse guvernamentale, ar fi trebuit disponibilizate 9.000 de persoane, lucru care nu a fost realizat.

"Acum se ia in calcul o noua reducere a agentiilor. Nu s-a infiintat o noua comisie interministeriala, ci este aceeasi de anul trecut care s-a ocupat de restructurarea din toamna. Toate ministerele trebuie sa analizeze ce agentii pot desfiinta sau comasa. Nu stiu ce agentii ar putea sa fie desfiintate acum, nici restructurarea din toamna nu a fost dusa pana la capat. Ar fi trebuit sa plece 9.000 de oameni si nu au plecat", au afirmat sursele guvernamentale.

Pana in acest moment, HotNews.ro nu a primit niciun raspuns oficial referitor la efectele restructurarii agentiilor guvernamentale.

Anul trecut, in noiembrie, a intrat in vigoare Legea 329/2009 privind desfiintarea si restructurarea agentiilor guvernamentale. Atunci, a fost decisa desfiintarea, comasarea, restructurarea unui numar de 112 agentii din 226 cate existau. In acelasi timp, a fost decisa si o reducere de aproximativ 9.000 de posturi. ​