Probabil ca multi s-au intrebat cum isi monitorizeaza o banca portofoliul de credite, astfel incat sa previna deteriorarea lui. Sau ce face atunci cand NPL-urile isi urca ponderea in portofoliu? Daca nu v-ati intrebat niciodata, acest post nu este pentru Dumneavoastra. Daca nu ati aflat pana acum, cititi mai jos o selectie din normele interne ale unei institutii locale de credit.

“Recuperarea pe cale amiabila a creantelor bancii se poate face si prin alte modalitati cum ar fi: cesiunea de creanta, subrogatia, novatia, delegatia, vanzarea de active aflate in garantia bancii.

Cesiunea de creanta, subrogatia, novatia, delegatia vor fi facute in bilant pentru clientii din portofoliul credite problema. In aceste situatii, responsabilul cu creditele problema va propune in fisa de recomandare modalitatea respectiva de recuperare a creantelor si o va supune aprobarii conform pct. 3.3.1.9.

Modelul de referat privind recuperarea creantelor bilantiere prin cesiune de creanta/subrogatie/delegatie (model care se va adapta in functie de caile de recuperare) este prezentat in anexa nr.4".

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.