Comisia Europeana a negat miercuri ca Uniunea Europeana, FMI si Trezoreria Statelor Unite ar fi intocmit un plan ce prevede furnizarea unei linii de credit de pana la 250 miliarde de euro pentru Spania, potrivit Reuters. Presa spaniola, care citeaza surse apropiate celor trei institutii, arata ca decizia de acordare a unui sprijin financiar Spaniei a fost discutata la o intalnire a conducerii FMI si este destinata evitarii unui plan de salvare similar cu cel oferit Greciei.

Amadeu Altafaj, purtatorul de cuvant al executivului european, a declarat ca raportul din ziarul El Economista este "foarte bizar" si a adaugat ca il poate nega cu fermitate.

Marti, un purtator de cuvant al guvernului spaniol a precizat ca discutiile dintre premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, si seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, ce vor avea loc vineri, nu au nicio legatura cu relatarile din presa care sustin ca Spania cauta sprijin financiar extern.

Reuters mai arata ca Spania a continuat sa vanda obligatiuni pe pietele financiare, la dobanzi mai mari decat cele de luna trecuta, insa acestea sunt cu mult sub cele care au determinat Grecia sa ceara ajutor de la UE si FMI.