Banca spaniola Santander a confirmat vineri ca a depus o oferta pentru preluarea a circa 300 de sucursale britanice ale Royal Bank of Scotland, continuand procesul de achizitii, in ciuda incertitudinilor legate de modificarile care vor fi operate in sistemul european financiar, relateaza Reuters.

Spaniolii sunt singurii ofertanti pentru preluarea retelei de sucursale, evaluate la circa 1,8 miliarde lire sterline (2,7 miliarde dolari), a precizat o sursa apropiata negocierilor.

Santander, cea mai mare banca din Zona Euro, isi va majora sensibil cota de piata din Marea Britanie, daca va reusi sa preia aceste sucursale, cu 1,8 milioane de clienti si 5% din piata intreprinderilor mici si mijlocii.

"Am depus o oferta pentru filialele RBS, care ni se potrivesc ca o manusa", a afirmat presedintele adjunct al bancii, Matias Rodriguez Inciarte.

Santander a obtinut cea mai buna nota pana in prezent in urma testelor de rezistenta la care au fost supuse bancile europene.

Banca s-a extins puternic in ultimii ani de la piata locala, dominata de stagnare, diversificandu-si portofoliul in Statele Unite, America Latina si Marea Britanie.