Guvernul, reunit luni in sedinta extraordinara, a eliminat din ordonanta de urgenta care modifica Codul Fiscal asa numita taxa de solidaritate pe cladiri, a declarat ministrul agricuturii, Mihail Dumitru, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. "Astazi a fost o modificare la ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal. Am scos din OUG un element care putea sa aiba implicatii asupra sansei modificarii Codului Fiscal. Stiti ca exista acea propunere ca a doua proprietate, a treia proprietate sa fie taxata suplimentar. Acest element a fost scos din modificarea Codului Fiscal si va fi reglementat printr-un proiect de lege", a spus Dumitru.

Mihail Dumitru in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre asa numita "taxa de solidaritate pe cladiri", aprobata in sedinta de Guvern in data de 23 iunie si anuntata oficial de Ministerul Finantelor Publice. Taxarea suplimentara a locuintelor - altele decat cea de la adresa de domiciliu a fost eliminata din Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Potrivit comunicatului oficial a Ministerului Finantelor Publice, in domeniul impozitelor si taxelor locale, a fost propusa instituirea unei TAXE DE SOLIDARITATE pe cladiri. Astfel, se are in vedere impozitarea cu:

a) 50% din impozitul datorat in anul 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

b) 100% din impozitul datorat in anul 2010 pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

c) 200% din impozitul datorat in anul 2010 pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.