Procedurile din BNR sunt foarte stricte. Vorba toa`shului Vasilescu, ca sa exprimi un punct de vedere cu adevarat garantat de BNR, trebuie sa-l treci prin Consiliul de Administratie, sa-l stampilezi, sa-l mai aprobi de vreo cincimii de ori si dupa un an sa-l livrezi presei. Dar ziaristul nu tine seama de asta. Te suna si iti pune intrebari tampite. Trebuie sa ii raspunzi, ca altfel zice de tine ca nu stii. Si-atunci ii spui cam ce crezi tu. Fireste, precizezi din start ca e vorba de o opinie personala, dar ca hehe, euro s-ar putea duce in 5-6 lei, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Ziaristul e prost si nu se pricepe, asa ca scrie ce a auzit. Aia din piata valutara, cand aud un ditamai fost consultant pe probleme de banca centrala si consultant pe probleme de restructurare bancara in cadrul programelor de asistenta tehnica acordate Afganistanului si, respectiv, Irakului (mai 2002-august 2003 si martie 2004) sau un ex-consilier al directorului executiv (intre anii 1996-1998) - discutam aici de Eugen Radulescu - il cred.

Si se apuca sa execute ordinele de stop loss urgent, ca sa nu piarda mai mult decat isi permit. Ca e si jobul lor in joc. Vine seful tau direct si iti spune bai tu esti bou? Tu crezi ca un director din BNR vorbeste ca o musca fara cap? De ce nu ti-ai limitat pierderile????

Leul se duce in jos rapid. Cativa economisti mai rasariti la cap delireaza desigur, spunand ca nu e permis ca un director BNR - daca nu ma insel pe la Audit, deci fara vreo treaba cu cursul - sa faca estimari pe cifre. Poate spune - dom`ne, euro se duce ori in sus ori in jos - si alte traznai asemenea. Dar nu cu cifre!!!

Booon. Vin repede echipele de descarcerare sa il scoatza ma`ntelegi pe domnu` Radulescu din fiarele contorsionate ale propriilor declaratii. Domnul Radulescu e scos in viata. "Am vorbit in calitate de economist", spune domnia sa. E ca si cum eu as vorbi in calitate de urmas al primatelor. Ca urmas al unor maimutze, pot sa spun ca Radulescu ar trebui dat afara scurt, imediat dupa ce Guvernatorul Isarescu revine in tara.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Hymerion.