Asigurarile de viata scad, dar cu viteze diferite. Cele mai mari scaderi sunt in Europa Centrala si de Est, arata ultimul studiu al elvetienilor de la Swiss Re. In materie de cheltuieli anuale cu asigurarile, olandezii i-au deposit pentru prima data pe elvetieni (6550 dolari, fata de elvetieni, cu 6200 USD). Romania e trecuta in randul statelor cu scaderi cuprinse intre 10 si 20%. (18,32% zic ei ca am fi scazut, dar probabil ca devalorizarea leului in fata USD a contribuit si ea). Asigurarile de viata, minus 11,6%. Studiul merita citit de asiguratorii locali.

Datoria publica a Belgiei a depasit nivelul de 100% din PIB. Prilej de ample dezbateri, mai ales ca e pentru prima oara in ultimii 8 ani cand datoria publica depaseste valoarea productiei anuale a economiei belgiene (PIBul, cum ar veni). In cifre, discutam despre 342,9 miliarde de euro. “Sa nationalizam datoria?”, se intreaba unii, mai ales ca peste jumatate e in mana bancilor si a fondurilor de investitii.

Deutsche Bank, perchezitionata intr-o afacere de evaziune fiscala cu drepturi de emisii de carbon. Despre asta se va mai scrie mult.

Ryanair intentioneaza sa isi optimizeze costurile intr-un mod zuper ciudat. Va vinde locuri “in picioare”, iar la toalete se vor vinde bilete de intrare, scrie Daily Mail. Ce urmeaza? Locurile pentru cate 3 persoane care sa se tina in brate? Tot din Daily Mail, aflati cat cheltuie Marea Britanie cu protectia lui Tony Blair.

Algerienii sunt ingrijorati de miscarile valutare externe, care le scumpesc importurile, scrie El Watan. Puiul a ajuns sa coste, 4,2 eur/kg (in dinari de-ai lor, 400DA). Despre cum a incetat subit greva de la Arcelor Mittal-ul lor, sau despre tendintele preturilor materiilor prime (luate una cate una) pe pietele bursiere externe , mai in coada articolului. Bine scris, bine tintit.

Franta va acorda despagubiri celor care au avut de suferit de pe urma experimentelor sale nucleare. “O minciuna politica franceza!” titreaza presa lor. Legea care permite acordarea acestor despagubiri este prea vaga, spun avocatii algerieni, care mai precizeaza ca aproape niciun cetatean de-al lor nu se incadreaza. Probabil ca se stipuleaza ca daca ti-au crescut mai putin de 3 maini in plus sau doua capete, nu primesti niciun sfantz. Da` sa vedeti ce scriu polinezienii, sau tahitienii.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.