Taxarea inversa pentru livrarile de bunuri in interiorul tarii va putea fi aplicata dupa zece zile de la comunicarea de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi si numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obtinut derogarea, informeaza un comunicat transmis marti de Ministerul Finantelor Publice.

Conform MFP, aplicarea taxarii inverse este o masura de simplificare a platii taxei, astfel incat persoana obligata la plata taxei este beneficiarul, in locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optima a creantelor si exercitarea unui control mai riguros din partea autoritatilor fiscale. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, procedura taxarii inverse urmeaza a fi aplicata temporar, numai pana la data de 31 decembrie 2011.

Ministerul Finantelor Publice va publica pe site-ul sau oficial www.mfinante.ro data comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii.