Veniturile sub forma de dobanzi realizate pana la data de 1 iulie nu vor fi impozitate, se arata intr-un comunicat emis de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) dupa o intalnire cu Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, pentru a clarifica aspectele legate impozitarea dobanzilor la depozite.

Reprezentantii ARB arata ca veniturile sub forma de dobanzi realizate pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile, iar dobanzile realizate dupa aceasta data vor fi impozitate cu 16%.

"Baza de calcul asupra careia se aplica cota de impozit de 16% este constituita din veniturile calculate incepand cu data de 1 iulie 2010 pana la data scadentei depozitului si inregistrate in contul curent sau contul de depozit al titularului", se arata in comunicatul ARB.

Comunicatul Asociatiei Romane a Bancilor vine dupa ce Ministerul Finantelor Publice a transmis marti o notificare in acest sens, care insa lasa loc de interpretari.

"Veniturile sub forma de dobanzi pentru depozitele la termen realizate pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile. Prin sintagma dobanda realizata se intelege dobanda inregistrata in contul de depozit al titularului. In consecinta, in masura in care dobanzile sunt inregistrate in contul curent sau in contul de depozit al titularului pana la data de 30 iunie 2010 acestea sunt venituri neimpozabile", se arata in notificarea remisa marti de MFP.