Posta belgiana va lucra cu factori postali “low-cost”. Ei vor fi platiti cu 9,68 euro/ora si vor lucra 3 ore si fix 47 de minute/zi. Sindicatele s-au enervat, Tudorito lele, si au amenintat cu marsuri care se vor dovedi mai scumpe decat “low-costii”. In Romania, factorii postali sunt oricum low-cost, probabil ca se vor cauta postasii “free of paycheck”.

Depozitele bancare ale belgienilor – campioni europeni ai economisirii- au depasit 201 miliarde de euro. Numai din ianuarie pana acum, ei au depus cuminti in banci 12,8 miliarde euro. Nu ne-ar strica sa punem in Guvernul nostru niste belgieni. Sa fac rost de niste adrese de e-mail?

Garile belgiene (14 dintre acestea, ca sa fim rigurosi) vor fi dotate cu defibrilatoare mobile.

Doi turisti italieni care voiau sa ajunga pe plajele Sydneyului australian s-au trezit intr-un mic orasel canadian, tot Sydney. Prima data au crezut ca e o escala, dar cand au aflat ca ala e sfarsitul calatoriei, au inceput sa le fie teama. Canadienii le-au oferit insa (amuzati probabil de patania lor) cazare gratuita si specialitati culinare locale for free. Parca m-as duce si eu “din greseala” prin Dominicana.

O familie belgiana are nevoie de 2519 euro pentru a trai o luna, spune Statistica lor. Cu aceiasi bani, romanii s-ar descurca un an. Deci daca o luna din Belgia egal cu un an in Romania, cum de romanii si belgienii traiesc la fel de mult??? (glumesc, sa nu imi trimiteti iar injuraturi si sa-mi spuneti ca habar nu am sa calculez si sa fac echivalente)

Ma gandeam la schimbul de spioni intre SUA si Rusia. Nu am putea face si noi romanii un schimb din asta, dar de ministri, cu vreo tara mai ok? Schimb Vladescu, asigur discretie.

Nicolas Sarkozy va raspunde luni seara timp de o ora tuturor intrebarilor de actualitate pe canalul France 2, intr-un interviu, anunta un comunicat al canalului de televiziune. Comunicatul vine pe fondul intrebarilor tot mai multe pe care francezii si le pun in legatura cu scandalul Woerth/Bettencourt.

Comisia de specialitate a Senatului francez a dezbatut orientarea finantelor publice pentru urmatorii ani. Documentul merita citit musai si de finantistii nostri. Da` musai!

Televiziunea japoneza a anuntat ca, pentru prima si intaia oara in istoria ei, nu va transmite in vara asta niciun turneu de sumo din cauza implicarii mafiei in desfasurarea turneului si a pariurilor ilegale care se fac.

Un skate gigant. J)

Catalonia nu este o natiune. “Constitutia nu cunoaste alta natiune decat cea spaniola”, titreaza toata presa spaniola, dupa ce catalonezii au decis sa se declare natiune. Secesionismul agită periodic apele pe tot globul. În 2009, catalanii s-au pronunţat asupra independenţei totale faţă de Madrid. Deşi participarea nu a depăşit 30%, dezamăgind organizatorii, procentul celor care s-au declarat favorabili independenţei a atins totuşi 94%. Deşi informal, referendumul a îngrijorat guvernul de la Madrid. Deja, în 2006, Catalonia, regiunea cea mai dezvoltată a Spaniei, a obţinut o autonomie generoasă faţă de centru, atât în privinţa recunoaşterii identitare (limbă, cultură), cât şi în materie de politici fiscale​

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.