Presedintele Traian Basescu le-a promis, sambata, sinistratilor din comuna nemteana Doljesti ca va cere Guvernului diminuarea TVA, dupa ce localnicii s-au plans ca majorarea taxei i-a impovarat. Traian Basescu i-a avertizat, insa, ca toate pensiile vor fi impozitate cu 16%, in cazul reducerii taxei pe valoare adaugata, potrivit Agerpres.

"Voi cere Guvernului diminuarea TVA-ului, dar sa stiti ca toate pensiile vor fi impozitate cu 16%", a declarat Traian Basescu. Seful statului nu a precizat insa care este data de la care TVA-ul ar putea scadea si nici daca aceasta taxa va reveni la valoarea initiala de 19 procente.

  • Basescu: Legea asigurarii obligatorii a locuintelor, in vigoare, dar nu se aplica

Referindu-se la miile de locuinte din tara afectate de inundatiile din ultimele saptamani, seful statului a afirmat ca, desi legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor este in vigoare, aceasta nu se aplica.

"Din păcate ne întâlnim cu aceeaşi situaţie. Companiile de asigurări au văzut că nu s-a construit dig de protecţie nici după inundaţiile din 2005, nici după inundaţiile din 2008, iar acum iar sunt inundaţii. Este ca şi cum le-ai spune dinainte: fraţilor asiguraţi casa că o să o plătiţi", a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că, începând de anul viitor, statul nu va mai oferi niciun fel de sprijin locuinţelor construite fără autorizaţie: Nici nu trebuie să-i obişnuim pe români: măi frate, nu respecţi legea, guvernul tot îţi face locuinţa".

Şeful statului a subliniat însă că nu face referire la satele construite în urmă cu zeci de ani, ci la locuinţele apărute în anii trecuţi: "Discutăm de sate vechi pe care nimeni nu-şi pune problema să le strămute. Nu asta este soluţia. Soluţia este să facem dig. Iar la Doljeşti guvernul va aproba miercuri alocarea de fonduri pentru construirea digului. Nu spun doar aşa, ci în cunoştinţă de cauză pentru că înainte să vin aici m-am informat la Guvern".