Japonia va deveni urmatoarea Grecie? se intreaba belgienii de la L`Echo, care fac calcule si paralele intre deficite, PIB si alte date macro. Am mai vazut asemenea paralele care s-au dovedit in final asa cum le zice si numele. Paralele.

"Sa rescriem Tratatul de la Maastricht asa incat sa tina cont de crizele financiare", zice Lorenzo Bini Smaghi, presedintele Bancii centrale a Italiei si membru al Comitetului executiv al Bancii Centrale Europene (BCE), in cotidianul italian La Stampa. Potrivit lui Smaghi, una dintre posibilele modificari ce ar putea fi aduse Tratatului de la Maastricht ar fi reducerea limitei de deficit bugetar, fixata la trei procente din Produsul Intern Brut.

44 de state si-au trimis reprezentantii Fiscului la Bruelles, unde s-a discutat despre cat de bine a prins criza colectorilor de taxe. S-a discutat nu despre cat de rau sa fie Fiscul cu omul, ci dimpotriva, cat de transparent si cum sa-l ajute. Am inteles ca au participat si din Romania doi delegati.

Belgienii au cheltuit in iunie pe mancare si imbracaminte 581,44 euro, mai mult cu vreo 3 euro decat in mai. 320 de euro li se duc pe mancare iar restul pe haine, arata un studiu al Criac.

O eventuala destramare a zonei euro ar permite celor 16 state membre sa scape de mai multi ani de stagnare economica, deoarece ar creste competitivitatea statelor membre mai slabe, dar si cererea interna in Germania, se arata intr-un raport alcatuit de analistii de la Capital Economics.

Bank of America, cea mai mare banca americana dupa active, a inregistrat eronat tranzactii repo in valoare de peste 10 miliarde de dolari, ca cifra de afaceri. Bancherii americani zic ca din greseala. Analistii zic ca nu.

Vaticanul a inregistrat in 2009 al treilea an consecutiv incheiat cu pierderi, deficitul inregistrat anul trecut situandu-se la 4,1 milioane de euro, scrie BBC. Raportul financiar dat publicitatii de biroul de presa al Sfantului Scaun mentioneaza venituri de 250,18 milioane de euro si cheltuieli de 254,28 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor au fost directionati pentru sustinerea activitatilor papei Benedict al XVI-lea si a birourilor Vaticanului, indeosebi Radio Vatican, care are 200 de jurnalisti si transmite in 40 de limbi.

Rezervele valutare ale Chinei: 2454,3 miliarde de dolari la sfarsitul lui iunie. In crestere cu aproape 50 de miliarde in primul trimestru al anului.

Bula imobiliara in Geneva? Calculele zic ca da. Optimistii nu vand, sperand ca totul sa fie un balon de sapun.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.