Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a transmis luni ca nu are cunostinta de nicio actiune rau intentionata a vreunuia dintre membrii sai si are incredere in probitatea morala si profesionala a acestora. De asemenea, membrii CA ai bancii mai arata ca Horia Ciorcila reprezinta o parte esentiala a succesului Bancii Transilvania, iar contributia sa in cadrul Consiliului de Administratie este de nepretuit si foarte apreciata de management.

"Banca Transilvania a luat act de decizia DIICOT Cluj de a dispune trimiterea in judecata a mai multor persoane, printre care se afla si domnul Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, pentru presupuse actiuni legate de manipularea pietei de capital. (...) Aceste aspecte, care tin exclusiv de tranzactii pe piata de capital, nu interfereaza in niciun fel cu activitatea normala a bancii", se arata intr-un comunicat semnat de Robert Rekkers, directorul general al bancii.

Conform documentului, Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania nu are cunostinta de nicio actiune rau intentionata a vreuniua dintre membrii sai si are incredere in probitatea morala si profesionala a acestora.

Totodata, reprezentantii institutiei financiare spun Horia Ciorcila reprezinta o parte esentiala a succesului Bancii Transilvania, contributia acestuia in cadrul Consiliului de Administratie fiind de nepretuit si foarte apreciata atat de management, cat si de catre angajatii bancii.

In incheierea comunicatului, Robert Rekkers transmite ca Banca Transilvania colaboreaza cu autoritatile, acordand intreg suportul pentru rezolvarea rapida si transparenta a acestui caz.

UPDATE: Bank of Cyprus: Angajatii bancii au actionat cu buna credinta si in conformitate cu legile in vigoare

Angajatii Bank of Cyprus au actionat cu buna credinta si in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare in ceea ce priveste achizitia de titluri Banca Transilvania, in decembrie 2009, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

"Bank of Cyprus dispune de proceduri si politici interne care asigura ca, atat banca cat si angajatii sai actioneaza in conformitate si in deplinul respect al normelor si legislatiei in vigoare din Romania, cat si al normelor

de bune practici in domeniul bancar acceptate la nivel international. Ca urmare, considera ca banca si angajatii sai au actionat de buna credinta si in conformitate cu toate legile si reglementarile in vigoare in acest moment", arata banca cipriota.

DIICOT Cluj a anuntat luni ca presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi, Doina Marioara Cojocaru, Dan Sergiu Dascal si Radu Codrut Jurcovanu.