Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au pus sub sechestru asigurator bunuri mobile si imobile in valoare de 13,5 milioane de euro in dosarul in care este judecat presedintele CA al Bancii Transilvania, pentru manipularea pietei de capital, potrivit Mediafax. Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de alti trei bancheri, a fost deferit justitiei pentru manipularea pietei de capital, in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor bancii.

Astfel, prin Ordonanta DIICOT din data de 12 februarie 2010 s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, in vederea garantarii pedepsei amenzii pentru infractiunile retinute, pana la concurenta sumei de 80,64 milioane de lei si in vederea confiscarii speciale pana la concurenta sumei de 12,88 milioane de lei, precum si aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand Mirelei Silaghi, in vederea confiscarii speciale pana la concurenta sumei de 12,88 milioane de lei.

Prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi si Mirelei Silaghi au fost poprite bunuri mobile si imobile in valoare de 36,85 milioane de lei.

Ulterior, printr-o alta Ordonanta, din 17 martie 2010, DIICOT a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Horia Ciorcila, in vederea garantarii pedepsei amenzii pentru infractiunile savarsite, pana la concurenta sumei de 21,40 milioane de lei, precum si in vederea confiscarii speciale pana la concurenta sumei de 11,69 milioane de lei. Prin aplicarea sechestrului asigurator au fost poprite bunuri mobile si imobile in valoare totala de 20,14 milioane de lei.

De asemenea, prin Ordonanta din 17 martie 2010 s-a dispus si aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Anastasios Isaakidis, in vederea garantarii pedepsei amenzii pentru infractiunile savarsite, pana la concurenta sumei de 7,89 milioane de lei. Prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Anastasios Isaakidis au fost poprite bunuri mobile si imobile in valoare totala de 4.241 lei.

Totodata, printr-o Ordonanta din 3 iunie 2010 s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Georgios Christofourou, in vederea confiscarii speciale, pana la concurenta sumei de 80,64 milioane de lei, prin care au fost poprite bunuri mobile si imobile in valoare totala de 161.475 lei.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, s-a aplicat sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile in valoare totala de 57,17 milioane de lei, echivalent a 13,52 milioane de euro.