Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca Romania "nu sta deloc rau" la masurile anticriza comparativ cu marile puteri economice europene, transmite Agerpres. Tara noastra "a luat masurile de reforma in functie de resursele pe care le are", a spus Videanu, intr-un interviu pentru postul public de televiziune.

Ministrul a afirmat ca "Romania are nevoie sa-si reia cresterea economica", adaugand ca "sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august ar putea fi un moment bun de lansare a noilor masuri de reforma pe care le avem in vedere in aceasta perioada".

"Am avut sansa sa ma vad cu marea majoritate a ministrilor responsabili de reforma din Franta, Italia, Germania. Daca vom face o analiza comparativa cu masurile anticriza luate la nivelul Uniunii Europene, Romania nu sta deloc rau. Romania a luat masurile de reforma in functie de resursele pe care le are. Romania nu poate sa injecteze 38 de miliarde de euro, cum a injectat Franta in sprijinirea sistemului bancar si a economiei franceze. Romania nu are 60 de miliarde de euro sa injecteze, cum a injectat Germania. Romania are resurse limitate si din aceasta perspectiva, parghiile importante pe care le are un Guvern legat de ajutoarele de stat si garantiile de stat, au fost antrenate in economia nationala in zonele care au efect de multiplicare. Am sa va dau exemplul Renault. Ajutorul de stat dat Renault a facut ca in mod indirect sa fie ajutate 600 de intreprinderi mici si mijlocii care furnizeaza subansamble pentru Renault', a declarat Videanu.