Adriean Videanu: Nu stam deloc rau la masurile anticriza
Ministrul a afirmat ca "Romania are nevoie sa-si reia cresterea economica", adaugand ca "sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august ar putea fi un moment bun de lansare a noilor masuri de reforma pe care le avem in vedere in aceasta perioada".
"Am avut sansa sa ma vad cu marea majoritate a ministrilor responsabili de reforma din Franta, Italia, Germania. Daca vom face o analiza comparativa cu masurile anticriza luate la nivelul Uniunii Europene, Romania nu sta deloc rau. Romania a luat masurile de reforma in functie de resursele pe care le are. Romania nu poate sa injecteze 38 de miliarde de euro, cum a injectat Franta in sprijinirea sistemului bancar si a economiei franceze. Romania nu are 60 de miliarde de euro sa injecteze, cum a injectat Germania. Romania are resurse limitate si din aceasta perspectiva, parghiile importante pe care le are un Guvern legat de ajutoarele de stat si garantiile de stat, au fost antrenate in economia nationala in zonele care au efect de multiplicare. Am sa va dau exemplul Renault. Ajutorul de stat dat Renault a facut ca in mod indirect sa fie ajutate 600 de intreprinderi mici si mijlocii care furnizeaza subansamble pentru Renault', a declarat Videanu.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Ce masuri ai luat, ma?
Masura sa aduci cat mai multi bani la buget (saracind populatia) ca sa aveti de unde fura voi in continuare? A slabit scroafa si nu mai aveti cu ce bani sa puneti borduri, sa cumparati "softuri" si "autostrazi", mai ordinarilor? Ce v-ati gandit: decat sa umblam la modalitatile mafiote si securiste in care se fac achizitiile publice de sute de milioane / mld. de euro, mai bine taiem prostilor salariile. Prostii care te-au invatat abecedarul, nesimtitule, si care ti-au dat pastile cand erai mic si prost.
Si v-ati mai gandit voi, asa.... cum sa indatorati pana peste cap 2 generatii dupa voi cu imprumuturile voastre la FMI. Imprumuturi care va sunt necesare pentru a avea de unde fura in continuare.
Nu va mai ajunge, ma? Cat mai vreti sa furati?
Luati-va o casa in partea cealalta a lumii si lasati-ne! Duceti-va invartindu-va cu toata camarila voastra de infractori!
Ce masuri ACTIVE de incurajare/reluare a activitatii economice ati luat?
Regret profund ce am facut deoarece au ajuns acesti infractori (a se citi blaga, videanu, berceanu si, probabil, si altii) sa aiba toate fraiele puterii. Nici alternativa n-ar fi fost mai buna, oricum.
Toti politicienii romani (trecuti de o anumita varsta si cu o anumita "pregatire") sunt la fel. Pana nu dispare generatia lor si copii lor (care le vor mosteni metehnele in mod sigur), nu vom vedea nicio schimbare adevarata in mai bine in .ro. Ca si orizont de timp: 2030+.
Emigrati, emigrati si iar emigrati, dragi compatrioti! Sa vedem de la cine or sa mai fure cand raman singuri in .ro.
V-ati obisnuiti toti sa votati PDL,PSD,PNL...si cand nici unu nu-i bun...gata, plecati.
Da ia votati si altceva...Mai sunt partide...Daca toti sunt cum sunt...de ce va incapatanati sa alegeti dintre ei?
Imediat..emigrati. Stiu, e simplu. Dar pt Romania e f rau !
ar trebui sa-i pupam si maiile si picioarele, sa-l sangtificam si sa ne donam toate averile Lui pentru ca El stie ce sa faca cu ele.
PS: daca tot e criza si se taie bani de peste tot... d c se tot inlocuiesc borduri (ale lui vi(n)deanu evident)
mai conteaza ce face restul romaniei?!
s-a tot spus ca o sa investiti masiv in infrastructura....sau poate ca s-a investit si nu vedem noi.....
acuma vorbiti si de impozite diferentiate--si romanu prost pune botu--- normal, ca sa moara si capra vecinului.
Bai, grozava masura antictriza!
Mie nu mi-ar fi dat prin cap sa ajut o firma franceza ca sa combat criza din Romania...
Eh, mai e un pas: sa ajutam si OMV Petrom, ca si austriecii merita ajutati de Romania, ganditi-va ce greu o duc si desigur ca daca austriecii o duc bine, si noi o ducem bine.
Sigur mai sunt si alte state sarace care ar merita atentia Romaniei: Germania, SUA de ce nu si Australia....
Hai dom Videanu, inca un mic efort sa scoatem oamenii aia din criza! Gandeste-te : tu sa fii in locul lor....
Sau poate...
In timp ce in tarile astea, care e drept ca au o baza materiala solida si o infrastructura dezvoltata,s-au facut reforme, nu doar taieri, la noi s-au facut doar taieri de buget, in timp ce licitatiile trucate, achizitiile publice aiuritoare au continuat in nestire.
Pe de alta parte, in Occident se vorbeste doar de o criza, la noi este in plus si recesiune economica, care este foarte dureroasa.
Taierile nu sunt reforme! Sa nu ne mire scaderea economica de la sfarsitul anului.
RESURSE = VENITURILE ROMANILOR.
si din resursele astea se face orice , se fura, se implementeaza masuri anticriza, se fura, se ciordeste ... an so on...
, criminali sociali in serie ce sunteti voi! asa sa va ajute D-zeu!
Videanu e ca un copil in prag sa ramana corijent si se lauda ca totul e bine la scoala.
Dle Videanu, acum am citit despre analiza celor de la FT si NO COMMENT !!!
Ar fi interesante comentariile Dvs !!!!
http://blogs.ft.com/beyond-brics/2010/07/13/romanias-vat-hike-makes-for-grim-gdp-reading/
Financial Times scrie despre perspectivele economice sumbre ale României, ţară pentru care vin vremuri grele. "Realitatea românească o să dovedească faptul că greul abia acum începe şi că o sa vină în valuri", comentează analistul economic Chris Bryant, pentru prestigiosul cotidian.
"Săptămânile nefericite pentru ţară par să continue şi mai rău, după ce ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a avertizat că economia se va contracta cu mai mult de 1,5% în acest an" scrie publicaţia citată.
Jurnaliştii de la Financial Times apreciază că România are un guvern despre care se poate spune, "în cel mai bun caz, că este disfuncţional, şi în cel mai rău, incompetent" la care adaugă faptul că ţara este condusă de un preşedinte impulsiv.
"Traian Basescu, preşedintele impulsiv al ţării, s-a pronunţat împotriva deciziei guvernului de a majora TVA, propunând în schimb indexarea pensiilor, fapt care dezorientează, în plus, pe toată lumea" scrie Financial Times.
Bucureştiul a majorat TVA pentru a se menţine în ţinta de deficit bugetar de 6,8% convenită cu Fondul Monetar Inţernational, "ţintă care a devenit unica preocupare a premierului Boc". Investitorii înteleg, cu fiecare zi, că Romania se afla într-o situaţie foarte grea, care nu se va îmbunătăţi prea curând", mai scrie Financial Times.
Potrivit cotidianului britanic, în aceste condiţii, deprecierea leului nu trebuie să surprindă pe nimeni şi avertizează că Europa trebuie să privească atent şi cu îngrijorare spre România, unde iarna care va urma va fi crâncenă.
"Guvernul României este în cel mai bun caz "disfuncţional" şi în cel mai rău caz "incompetent". O spune Financial Times, care face o analiză a situaţiei economice din România. Jurnaliştii susţin că ţara noastră are şanse din ce în ce mai mici de revenire şi avertizează că Europa trebuie să privească cu îngrijorare spre România... Jurnaliştii de la Financial Times apreciază că România are un guvern despre care se poate spune, "în cel mai bun caz, că este disfuncţional, şi în cel mai rău, incompetent" la care adaugă faptul că ţara este condusă de un preşedinte impulsiv."
E si una si alta, o adunatura de incompetenti, si excroci....
Traiasca PD-L in frunte cu iubitul conducator Traian Basescu!!
Ati inteles ce masuri anticriza a luat domnul Videanu?
A ajutat Statul francez, dupa care a pretins ca "Ajuta indirect IMM-urile romnanesti".
Pai, sa ajute atunci toate statele din vestul Europei, ca toate au investiii in Romania: Germania, UK, Austria. Sunt multe firme straine care ar putea primi ajutor de stat din partea Romaniei...
Sigur, sigur, firmele romanesti nu trebuie ajutate, ele "actioneaza pe piata", contractele de stat trebuie date tot firmelor straine, in nici un caz celor romanesti.
Domnul Videanu vrea sa spuna de fapt, ca este in favoarea transferarii unor sume din buget catre firme straine, sub forma de ajutor de stat.
Pentru o asemenea declaratie inepta si iresponsabila (insotita de fapte, ca aia e problema, prostii poate sa spuna, dar sa le si faca...), omul asta ar trebui deferit justitiei.
Domnul Videanu face parte din Consiliul de Administratie al Guvernul Romaniei SRL.
http://www.money.ro/macroeconomie/cincizeci-de-firme-au-generat-anul-trecut-41-din-pib.html
Intreaba-te cate din firmele astea au capital majoritar autohton si apoi vei afla cat de dependenti suntem de capitalul strain. Ala care o data cu evenimente nefericite (de tipul crizelor financiare) fuge imediat din tara ...
Dar nici acum nu vedem ca aia nu e o coproductie - "cu actorii lor si caii nostrii".
Ajutand Renault, este de fapt ajutat actionarul Renault. Chestia cu 600 de firme romanesti e o aberatie, pentru ca de fapt consolidarea nu e a lor. Se pune problema de ca statul roman ajuta capitalul strain si nu pe cel romanesc.
E ca si cum statul francez ar ajuta firmele romanesti- n-ai sa vezi....
Aici avem un pseudo-liberalism, de fapt este un corporatism salazarist. Chiar mai rau de-atat, pentru ca respectivele corporatii nu sunt cuplate cu Statul ca atare, ca in cazul lui Salazar, ci cu persoane din Stat
Nu vreau sa spun prin asta ca ar fi vorba de coruptie, ci ca unul ca Videanu favorizeaza constient corporatiile, in dauna firmelor romanesti. Chiar daca o face cu buna credinta, viziunea anti-capital autohton e prfund distructiva.
Ma rog, discutia e mai complexa, dar pe mine m-a socat faptul ca asta a fost un exemplu de masura anticriza. Mergea daca era una dintre masuri. Dar pare sa fie singura..
poate voi pentru ca ati putut fura in compensatie si nu s-a simtit...
pana una alta e criza... da borduri tot se pun in tot bucurestiul...
dar noi stam foarte rau!