Singapore ar putea inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din lume, dupa ce guvernul si-a revizuit estimarile de crestere economica la 13-15%, potrivit AFP. Autoritatile estimau anterior ca economia va creste in acest an cu 7-9%, dupa ce anul trecut Singapore a inregistrat o contractie de 1,3%.

Noua prognoza de crestere economica depaseste estimarile cu privire la economia Chinei, al carei PIB ar putea avansa in acest an cu 10%.

Potrivit datelor oficiale, economia statului Singapore a crescut cu 16,9% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar pentru al doilea trimestru se estimeaza un avans de 19,3%.

Principalul factor care a stimulat cresterea economica au fost exporturile de produse manufacturate si de produse electronice, ca urmare a cererii in crestere la nivel mondial. Totodata, sectorul serviciilor a profitat de pe urma afluxului de turisti dupa deschiderea a doua cazinouri in acest an.

Cu toate acestea, autoritatile au avertizat ca este putin probabil ca aceasta crestere puternica din prima jumatate a anului sa se mentina si in al doilea semestru, in conditiile temperarii ritmului de crestere in SUA si a temerilor cu privire la datoria externa a statelor din Europa.