Seful guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a declarat miercuri ca economia Spaniei va inregistra o noua crestere economica in trimestrul doi, dupa rezultatul pozitiv din primele trei luni ale anului, relateaza AFP. "Iesim din recesiune", a spus Zapatero, in discursul anual despre starea natiunii, sustinut in fata parlamentarilor spanioli.

Puternic lovita de izbucnirea bulei imobiliare si de criza financiara internationala, Spania a intrat in recesiune la sfarsitul lui 2008 si intampina serioase dificultati in ceea ce priveste iesirea din recesiune, dupa ce a inregistrat o foarte slaba crestere economica de 0,1% in primul trimestru din 2010.

Pentru acest an, guvernul se asteapta la o contractie a PIB-ului de 0,3%, urmata de o crestere de 1,3% in 2011. "Cifrele arata ca, probabil, vom inregistra o noua crestere in trimestrul doi", a spus el, citand indicatori legati de imbunatatirea activitatii economice, evolutia cererilor de somaj, productia industriala si comertul exterior.

Cifrele provizorii pentru cresterea din trimestrul doi vor fi publicate in 13 august.