Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a depus o oferta de 701 milioane de euro pentru cumpararea unor participatii la doua banci controlate de statul grec, potrivit AFP. Presedintele Piraeus Bank a anuntat ca a trimis o propunere guvernului grec in care se ofera sa cumpere 77% din actiunile Agricultural Bank of Greece (ATEbank) si un pachet de 33% din actiunile Hellenic Postbank.

"Aceasta oferta este in interesul societatii, clientilor bancii, a statului grec, a actionarilor bancii ... si va crea un climat mai bun pe piata", a declarat Michalis Sallas.

Actiunile celor trei banci au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa din Atena.

Piraeus Bank a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de sapte milioane de dolari, cu 87% mai putin decat perioada similara a anului trecut. Institutia de credit are 359 de sucursale in Grecia si 517 in strainatate, fiind prezenta si pe piata din Romania.

De cealalta parte, atat ATEbank cat si Hellenic Postbank au raportat pierderi in acest an. ATEbank, care detine 505 sucursale in Grecia, a pierdut 37,6 milioane de euro in primul trimestru, iar Hellenic Postbank, care opereaza 145 sucursale la nivel national, a avut pierderi nete de 25,4 milioane de euro.