Premierul Emil Boc a declarat vineri ca Executivul va elimina "din aceasta toamna" impozitul minim platibil de firme si va mentine cota unica de 16%. In completare, ministrul Economiei Adriean Videanu a mentionat datele de 1 octombrie sau 1 noiembrie pentru eliminarea impozitului minim. Premierul a mai spus ca "deocamdata nu avem in vedere discutii cu FMI pentru un nou imprumut". Premierul a mai promis simplificarea birocratiei pentru platitorii de taxe si impozite. Declaratiile au fost facute la Conferinta de lansare a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010".

Declaratiile premierului vin la doar trei zile dupa ce ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus pentru ZF ca sustine inlocuirea cotei unice de impozitare si cu impozitarea progresiva.

Si ministrul Economiei, Adriean Videanu, a pledat vineri pentru mentinerea cotei de 16%. "Cota progresiva nu are nici un fel de valente economice. La un moment dat, ar putea avea o dimensiune sociala", a spus Videanu.

Acesta a mai anuntat ca Executivul are in lucru "un proiect legislativ pentru sprijinirea tinerilor absolventi, care prevede un sprijin de 20% din valoarea unei investitii, precum si cu garantii de stat pentru infiintarea de companii noi de tinerii absolventi pina in 35 de ani".