VIDEO Mugur Isarescu: Banii nu pica din cer... Realitatea este cinica; Bogatia nu se face prin decrete

de D.G.     HotNews.ro
Miercuri, 21 iulie 2010, 12:43 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: Agerpres
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri, ca societatea romaneasca trebuie sa inteleaga ca "realitatea este cinica", ca banii nu pica din cer si ca este nevoie de munca si de un efort major "al intregii colectivitati umane" pentru a se ajunge la bogatie.

"Adevarul financiar poate fi cinic, nemilos, dar apare si tendinta cealalta, de a se vorbi ca imperativa despre nevoile sociale si sa nu se vorbeasca despre aspectul financiar. E foarte periculos acest aspect. Banii nu pica din cer. Banii adevarati nu pica din cer, nici nu apar din tiparnita asa cum cred unii", a spus Isarescu, la o dezbatere cu tema "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale", relateaza Mediafax.

"Realitatea este cinica si intr-un fel sau altul societatea romaneasca trebuie s-o accepte. (...) Realitatea nu mai poate fi ignorata. Ea poate fi ignorata pana cand se va razbuna", a adaugat Isarescu.

"Bogatia nu se face prin decrete. De 200 de ani citam din cartea lui Adam Smith despre bogatia natiunilor si, probabil, nici acum nu o intelegem. Bogatia se face prin munca, printr-un efort major al colectivitatii umane", a spus Isarescu.

Isarescu: Dificultati tot mai evidente privind deficitele structurale; se contureaza conflicte sociale

Finantarea deficitelor structurale ale Romaniei intampina dificultati din ce in ce mai evidente, tendintele acestor dezechilibre ridica ingrijorari si se contureaza conflicte sociale, a mai declarat guvernatorul BNR.

El a aratat ca in prezent bugetele sunt "in suferinta", nu numai in Romania, si se contureaza conflicte sociale.

"In Romania vedem aceeasi situatie. Nu facem deloc exceptie, chiar daca unele dintre cifre, cum sunt cele legate de datoria suverana, nu sunt deloc dramatice prin marimea lor (...) si aceste cifre, inclusiv datoria suverana, ridica ingrijorari in ceea ce priveste tendinta", a spus guvernatorul bancii centrale.

"Sunt deficite structurale, de durata, greu de corectat. (...) Simpla crestere economica nu corecteaza un deficit structural", a spus Isarescu.

El a aratat ca apar dificultati din ce in ce mai evidente legate de finantarea acestor deficite, dand ca exemplu cresterea dobanzilor.

"Si toate acestea pot sa fie preludiul unui cerc vicios, care se manifesta prin neincrederea si retinerea pietelor de a finanta anumite costuri si, in ultima instanta, poate sa apara si evitarea finantarii", a mai spus Isarescu.

Romania va iesi din recesiune prin aplicarea unor constrangeri bugetare tari

Totodata, guvernatorul BNR a mai aratat ca Romania va iesi din recesiune doar prin aplicarea unor constrangeri bugetare tari, precizand ca absenta acestora duce la relaxare si o inclinatie spre protectia sociala.

"Daca avem constrangeri bugetare slabe descurajam in continuare munca, nu avem cum sa iesim din criza, nu se iese asa din recesiune, iar cresterea economica nu este un dat in jurul caruia se invart toate celelalte, ci este un rezultat", a mai spus Mugur Isarescu.

El a explicat ca in functie de politica bugetara adoptata se poate stimula munca, rigoarea in cheltuirea banului, si nu numai public, dar si privat, eficienta, productivitatea.

Tentatia de a impozita din nou munca trebuie descurajata

Guvernatorul BNR a mai aratat ca tentatia de a impozita din nou munca trebuie descurajata, precizand ca suntem o tara care lasa in afara circuitului fiscal principalul sau activ - pamantul.

"Am propus sa se impoziteze pamantul. S-au ridicat toti politicienii: in an de alegeri? A trecut un an, au trecut doi ani si am ajuns la zece ani de la acel moment si pamantul este tot neimpozitat", a declarat Isarescu.

El a mai spus ca exista o ruptura intre nivelul impozitatii si nivelul incasarilor in PIB, in conditiile in care incasarile la buget sunt de 30% din PIB, iar firmele se plang ca platesc impozite de pana la 80%.

"Firmele se plang ca sunt supraimpozitate, iar statul ca nu are bani. Aceasta chestiune trebuie sa o rezolvam, o buna parte din economia romaneasca trebuie fiscalizata. Fiscalizarea este concentrata pe munca", a declarat Isarescu.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8348 vizualizari

 • +13 (21 voturi)    
  Domnu Isarescu, sunt io Ghise de la PNL (Miercuri, 21 iulie 2010, 12:54)

  Deficit PNL [anonim]

  Sa nu va suparati, va rog frumos, spunet-i mi si mie unde scri-e daspre “deficitele astea' , ie tot la rezerva nationala ? a-m ametit
  • -16 (18 voturi)    
   mai citeste gramatica limbii romane (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:25)

   blackbird [utilizator] i-a raspuns lui Deficit PNL

   ca sigur nu ai trecut bacul
   • +12 (14 voturi)    
    Gramatica mea e la nivelul lui Ghise si PNL (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:00)

    Deficit PNL [anonim] i-a raspuns lui blackbird

    don't shoot the messenger :)
   • +14 (16 voturi)    
    hahaha (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:16)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui blackbird

    n-ai inteles nimic! Nu-i asa ca nici la bancuri nu prea razi?
    • +6 (6 voturi)    
     Taare !I-ai tras-o sorecarului (Miercuri, 21 iulie 2010, 21:14)

     nia [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

     Rade , cand ajuge acasa
  • +8 (8 voturi)    
   Ghise Securistu are intotdeauna solutii simple, (Miercuri, 21 iulie 2010, 17:18)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   directe si gresite ,indiferent ca este o problema constitutionala ,economica sau de natura financiara! Practic ,vorbeste gura fara el ,isi poarta freza cu mandrie proletara prin Vuvuzelele TV si este un demn reprerzentant al PNL -partidul pafaristilor !
  • -1 (5 voturi)    
   railor! (Miercuri, 21 iulie 2010, 18:18)

   sica [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   Strigati mereu impotriva bugetarilor-ce v-ati face fara bugetari ca dl.Isarescu....(sau BNR nu e o institutie a statului,cu lefegii de rigoare-poate nu stiu eu)?
   • +2 (4 voturi)    
    Hai ca nu suntem asa rai ...:))) (Miercuri, 21 iulie 2010, 18:23)

    Deficit PNL [anonim] i-a raspuns lui sica

    Uite unii mai rai ca noi si mai destepti ca PNL :)
    In 2008 ei aveau excedent, noi aveam Deficit PNL


    Bulgaria reduce cu o treime structurile aparatului de stat
    Bulgaria merge mai departe cu tăierile de cheltuieli bugetare chiar dacă a scăpat de criza economică! Guvernul de la Sofia va reduce cu o treime structurile administraţiei de stat, anunţă agenţia Novinite. Luna trecută, oficialii FMI spuneau că Bulgaria s-a descurcat bine şi că a intrat în perioada de refacere.
   • +1 (5 voturi)    
    de ce nu s-a imbogatit Romania ? (Miercuri, 21 iulie 2010, 20:56)

    Praz [anonim] i-a raspuns lui sica

    Are si dansul dreptate, bogatia nu se face prin decrete. Se face prin FURT ! Toti PSD-istii, PDL-istii, si PNL-istii care au furat 20 de ani din tara asta asa s-au imbogatit. Tara nu are cum sa fie bogata atata timp cat seva tarii o sug ei. Ce le propune Isarescu romanilor este un hei-rup national pentru ca romanii sa recupereze banii furati de cei care au condus si au guvernat Romania in ultimii 20 de ani, Nastase, Tariceanu, Videanu, Boc, Berceanu, Udrea, si toti ceilalti "afaceristi" pdl-isti, pnl-isti si psd-isti, veniti de ieri alaltaieri de pe Wall-Street si care dupa ce au vandut tot ce s-a putut, acum fac afaceri cu Statul si trag din banii publici.
   • 0 (0 voturi)    
    Imi pare rau sa te anunt, dar... (Joi, 22 iulie 2010, 9:27)

    Lucian [anonim] i-a raspuns lui sica

    Banca Nationala e o institutie care face profit (impozitat cu 80% dealtfel) si din acest profit sunt platiti angajatii ei, inclusiv d-l Mugurel, nu din bugetul de stat. Banca Nationala este un contributor net la buget, nu un consumator.
  • 0 (4 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (01) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:12)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   PRECIZARE
   Rezerva internaţională a României
   1. Pe data de 14.06.2010, la Senatul României, a fost înregistrată iniţiativa legislativă cu nr. 378/2010 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2010. Proiectul de lege a fost conceput de mine şi înregistrat de senatorul Ioan Ghişe. Textul proiectului de lege propus şi cel al Expunerii de Motive la acest proiect sunt publicate pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, la secţiunea „Documente”.
   2. Proiectul de lege prevede majorarea veniturilor bugetului de stat al României pe anul 2010 cu suma de 15 miliarde de lei (RON), circa 3 miliarde de euro, prin diminuarea, cu aceiaşi sumă, a rezervei valutare a României. Prin această modificare, ar deveni inutile toate măsurile aberante luate de Guvernul României pentru reducerea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, creşterea TVA-ului, şi, prin acesta, a preţurilor. În Expunerea de Motive se precizează că este o măsură excepţionala, aplicabilă numai pentru acest an, necesitatea ei fiind determinată de faptul că, anul trecut, în 2009, Guvernul Boc a făcut un împrumut de 10 miliarde de euro, ilegal şi nejustificat, din cauza căruia serviciul datoriei publice pe acest an, 2010, este de 10 miliarde de euro, serviciu pe care bugetul nu-l poate suporta, decât fie prin adoptarea măsurilor aberante luate de guvern, fie prin măsura propusă de noi.
   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
   Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

   http://www.universulromanesc.org/biblio/
   http://www.procesulcomunismului.com/
   Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
   Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/
  • -1 (3 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (02) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:14)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   3. Conform Regulamentului Senatului României, proiectul de lege a fost trimis la Guvernul României, pentru ca acesta să-şi prezinte punctul de vedere. Guvernul l-a trimis, mai departe, la Banca Naţională a României (BNR).
   Înainte de a-şi formula punctul de vedere şi de a-l trimite la Guvern, BNR a organizat, pe data de 15 iulie ac., o conferinţă legată de problematica rezervelor internaţionale ale României. La acestă conferinţă, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR s-a referit la „unii oameni politici”, care sugerează ca rezervele internaţionle ale României „să fie folosite pentru achitarea pensiilor şi salariilor”. Or, acest lucru, spune Mugur Isărescu este „ilegal” şi, oricum, „aurul ar ajunge pentru plata a cel mult un an a pensiilor”.
   În cadrul conferinţei amintite, guvernatorul BNR a prezentat materialul documentar, intitulat REZERVELE VALUTARE ŞI DE AUR ALE ROMÂNIEI, publicat pe http://www.bnr.ro, pe care îl publicăm şi noi pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro.
   4. A doua zi, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR informează massmedia româneşti că “BNR a primit pentru avizare o propunere legislativă care prevede majorarea veniturilor bugetare prin reducerea rezervelor valutare, iniţiativă pe care banca centrală o respinge întrucât încalcă statutul BNR, Tratatul UE şi Constituţia”. “În primul rând, declară Adrian Vasilescu, BNR observă că, în proiectul de lege, nu se face precizarea dacă participarea BNR la majorarea veniturilor bugetare ar urma să se producă prin creditare sau prin finanţarea de către BNR a bugetului de stat.
   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
   Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

   http://www.universulromanesc.org/biblio/
   http://www.procesulcomunismului.com/
   Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
   Varianta COJ
  • -1 (3 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (03) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:16)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   În acestă lege se stipulează limpede că se interzice Băncii Naţionale orice tip de creditare a statului. Totodată, articolul 123 din Tratatul privind funcţionarea UE arată că în legislaţia naţională a unui stat membru nu pot exista prevederi prin care să se stabilească în sarcina unei băanci centrale finanţarea unei autorităţi publice. Mai mult, prin articolul 130 din Tratat, li se interzice băncilor centrale să accepte instrucţiuni din partea organismelor UE, a guvernelor statelor membre sau de la orice alt organism. Inclusiv în Constituţia României, la articolul 148, alineatul 2, se arată că prevederile tratatelor constitutive ale UE şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne cu respectarea prevederilor actului de aderare. Prin urmare proiectul de lege în cauză încalcă legea statutului BNR, Tratatul UE şi Constituţia României”.
   5. Oficialii BNR nu spun adevărul. Vom vedea şi de ce.
   6. Aici, pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, este publicat şi tratatul Lisabona, adica cele doua tratate care formează Constituţia UE, unde se găsesc şi cele doua articole 123 şi 130 din Tratatul privind funcţionarea UE la care se referă Adrian Vasilescu.
   7. Priectul de lege propus de noi nu încalcă nici statutul BNR, nici Tratatul UE, nici Constituţia României, dar permite Parlamentului României să descopere că rezervele internaţionale ale României nu sunt folosite in conformitate cu intersele statului roman şi ale poporului roman.
   8. Legea nr. 312/2004 privind statutul BNR are anumai 2 articole care se referă la rezervele internaţionale ale României: articolul 30 şi articolul 31. Vă rog să le citiţi: nici unul nu interzice utilizarea rezervelor internaţionale pentru majorarea veniturilor bugetului de stat, respectiv pentru finanţarea serviciului datoriei publice a statului roman.
   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=
   • +1 (1 vot)    
    Masuri exceptionale (Joi, 22 iulie 2010, 8:55)

    BogdanB [anonim] i-a raspuns lui Sitting_BULL

    Masurile exceptionale nu rezolva problema, ci sunt o solutie strict temporara. Pentru a rezolva o problema cu adevarat trebuie sa mergi la cauza, la radacina lucrurilor.

    Sincer, cred ca daca s-ar lua banii din rezerva nationala, banii s-ar duce la salarii, pensii si pe contracte guvernamentale, dar dupa ce se termina si banii aceia, am reveni de unde am plecat.
  • -2 (2 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (04) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:18)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   9. Proiectul de lege propus de noi nu prevede nici creditarea guvernului nici finanţarea deficitului bugetar, aşa cum insinuează Adrian Vasilescu.
   În materialul documentar intitulat ”REZERVELE VALUTARE ŞI DE AUR ALE ROMÂNIEI” publicat atât pe http://www.bnr.ro cât şi aici, pe acest site, http://www.variantacojocaru.ro, la pag.7, se arată că primul dintre “scopurile” pentru care este creată rezerva internaţională a României constă în: “onorarea plăţilor aferente obligaţiilor externe ale statului roman”. Mai departe, la pag.8 a aceluiaşi material se arată că prima dintre “utilizările” rezervei valutare constă în “ rambursarea împrumuturilor externe contractate de statul roman, a dobânzilor şi comisioanelor aferente”. Exact ceea ce se propune prin proiectul de lege incriminat de oficialii BNR. Cele 3 miliarde de euro preluate de la rezerva valutară vor fi utilizate pentru RAMBURSARESA ÎMPRUMUTURILOR EXTERNE CONTRACTATE DE STATUL ROMÂN, A DOBANZILOR SI COMISIOANELOR AFERENTE. In felul acesta, se vor disponibiliza cele 15 miliarde de lei pentru alte capitole de cheltuieli ale bugetului de stat: achiziţii de bunuri şi servicii etc.

   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
   Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

   http://www.universulromanesc.org/biblio/
   http://www.procesulcomunismului.com/
   Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
   Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/
  • -2 (2 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (04) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:20)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   10. În ceea ce priveşte insinuarea guvernatorului BNR conform căruia „unii oameni politici” ar sugera ca rezervele internaţionale ale României să fie folosite pentru achitarea salariilor şi pensiilor, îi aduc aminte că, în anul 2009, veniturile bugetului consolidat al statului român au fost egale cu suma de 37 miliarde de euro, în timp ce valoarea salariilor bugetare, a pensiilor şi ajutoarelor sociale a fost egala cu 26 miliarde de euro. Deci nu pantru pensii si salarii s-a împrumutat Guvernul Boc 10 miliarde de euro, ci pentru altceva, pentru „puşculiţa” destinată achiziţiilor de bunuri şi servicii. Anul acesta, 2010, veniturile bugetului de stat, aprobat prin LEGEA nr. 11/2010, sunt de 38 miliarde de euro, în timp ce valoarea cheltuielilor pentru salarii, pensii şi ajutoare sociale este egala cu suma de 25 miliarde de euro. Deci nu din cauza pensiilor şi salariilor nu ne ajung banii, ci din cauza altor capitole de cheltuieli. Mai exact, datorită serviciului datoriei publice, care, în acest an, este de 10 miliarde de euro. Si este aşa, nu din cauza cerului sau a „crizei financiare internaţionale”, ci din cauza împrumutului de 10 miliarde de euro, făcut anul trecut pentru „puşculiţă”. Din cauza ASTA trebuie, fie să reducem salariile şi pensiile şi să creştem TVA-ul, fie să apelăm la rezerva valutară: PENTRU FINANŢAREA SERVICIULUI DATORIEI PUBLICE A STATULUI ROMÂN.

   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
   Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

   http://www.universulromanesc.org/biblio/
   http://www.procesulcomunismului.com/
   Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
   Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/
  • -2 (2 voturi)    
   Rezerva internaţională a României (05) (Miercuri, 21 iulie 2010, 22:23)

   Sitting_BULL [anonim] i-a raspuns lui Deficit PNL

   Se observă că România, cea mai săracă ţară a Europei, are cea mai mare rezervă valutară. De ce trebuie ca România să aibă o rezervă valutară de 13 ori mai mare decât a Germaniei, de 10 ori mai mare decât a Franţei, de 8 ori mai mare decât a Italiei, de 16 ori mai mare decât a Spaniei? Samd.
   La pag. 5 este prezentat graficul STRUCTURA REZERVEI VALUTARE, PE EMITENŢI. De fapt, acest grafic ne arată din ce se compune rezerva valutară a României. Ea se compune din 15 miliarde de euro bani depuşi în conturi curente şi depozite şi 17 MILIARDE DE EURO ÎMPRUMUTURI acordate de BNR altor guverne şi institiţii financiare internaţionale (obligaţiuni, bonuri de tezaur etc)
   România s-a împrumutat şi se împrumută ca să împrumute pe alţii. De ce? De ce? De ce? Pentru ca românilor să li se amputeze salariile şi pensiile, care şi aşa sunt cele mai mici din Europa? Pentru ca milioane de români să fie condamnaţi la înfometare şi la moarte prin aceste amputări ale veniturilor lor?
   Parlamentul României are posibilitatea ca, odată cu dezbaterea iniţiativei legislative a domnului senator Ioan Ghişe, să analizeze şi modul în care BNR administreză rezerva internaţionlă a României.
   Nu cumva oficialii BNR se opun cu atâta înverşunare acestui proiect legislatv tocmai pentru a evita o astfel de analiză?
   Dr. Constantin Cojocaru
   19.07.2010
   Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
   Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
   http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

   http://www.universulromanesc.org/biblio/
   http://www.procesulcomunismului.com/
   Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
   Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/
 • +5 (19 voturi)    
  .... (Miercuri, 21 iulie 2010, 12:55)

  Dedalus [anonim]

  Mai guvernanti kretini, daca pe uni ca mine nu ne-ati crezut, pe ideea ca "ce stie astia", desi am racnit de doi ani de zile ca nu poti face capitalism daca urasti patronii si dezvolti doar aparatul de stat, macar acum ascultati-l pe omul asta, ca stie ce spune...

  Dar din pacate e mult prea tarziu..mult prea tarziu...
 • +5 (7 voturi)    
  Mai pe romaneste si mai concis (Miercuri, 21 iulie 2010, 12:57)

  ang [anonim]

  Masurile luate de guvern sunt , in mare parte, ineficiente in context macro.
  Nu prea avem cu cine creiona o strategie financiara pentru urmatorii ani, pentru ca nu e suficient sa declari ceva, sa dai ordonante, realitatea poate indica lucruri care continua sa se agraveze.
  Imi pare rau, de ce nu se pot coordona BNR cu Ministerul de Finante... si presedinte (ca el se vrea moderator peste tot)?
  Ceva orgolii? Pai, mai avem timp (a se citi constiinta) pentru asa ceva?
  Asta pana nu e prea tarziu!
  • 0 (0 voturi)    
   Guvernatorul a fost politicos. (Joi, 22 iulie 2010, 9:19)

   curios [anonim] i-a raspuns lui ang

   80% din incasarile la buget se duc pe "social": pensii, subventii, ajutoare de stat, alocatii, salarii la bugetari. 3% sunt obligatii UE si vreo 4% sunt cheltuieli ale functionari statului (energie, chirii etc). Cu ce ramane nu mai ramane spatiu de manevra. Iar daca prin "decret" pensiile urca la 45% ne spun Ponta si Crin de unde vin banii? In fiecare an? Ca poate in primul an vind cladirile Postei, dar in al doilea an ce mai vand ?
 • +12 (14 voturi)    
  Munca si iar munca... (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:03)

  Realistu' [anonim]

  Da' sefu' prin munca...da' zi si tu cu cine sa muncesti ca aici au ramas numai pensionatii anticipat pe caz de boala (sa ma ierte Cel de Sus sunt printre ei si cativa intradevar bolnavi), bugetarii si cativa fraieri care mai trag la privat si isi platesc corect impozitele...restu' si-au luat zboru' de mult...
  • -2 (4 voturi)    
   Completare (Miercuri, 21 iulie 2010, 19:57)

   rogesteb [utilizator] i-a raspuns lui Realistu'

   ...cu cine sa muncesti...dar si ce sa muncesti ? Imi place ca atat presedintele, premierul, guvernatorul si altii din partidul de la guvernare indeamna pe romani la munca dar nu gasesc solutii (si mai grav ca nici nu cauta) sa ofere locuri de munca sau parghii legislative pentru creare de locuri de munca. La bishnitza, speculatzii si camatarie nu ne pricepem toti si nici nu avem access la nivelul unde esti protejat de lege.
 • +3 (7 voturi)    
  Bogatia nu se poate obtine prin decrete? (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:06)

  moroes [anonim]

  Pai si toti acei politicieni care ne promit mariri de pensii si salarii, ajutoare, subventii, "incurajarea" unei categorii sau a alteia si preturi fixate de stat ce fac, mint?
  • -9 (9 voturi)    
   Cine naiba (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:39)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui moroes

   ti-a promis tie mariri de salarii si pensii si de unde-ai scos chestia aia cu preturi fixate de stat ? Mai dar chiar nimic nu ai inteles ? Trist !
   • 0 (0 voturi)    
    memo! (Joi, 22 iulie 2010, 9:30)

    bula [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    guv. Tariceanu cu PSD in spate asa a guvernat. Iar cand pretul gigacaloriei la Bucuresti este fixat dar si la Vaslui, Cluj etc nu contravine economiei de piata?
 • +1 (3 voturi)    
  asa e (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:11)

  mininimo [anonim]

  Simpla crestere nu corecteaza un deficit structural, dar oricum il mai atenueaza. Sunt de acord cu corectare de deficite, dar CRESTEREA ECONOMICA, cresterea economica cand mai vine.
  In calculele BNR exista cumva si acest indicator al cresterii economice?
  Cand mai avem si noi crestere economica pozitiva, trage BNR vreun semnal ?
  Existe si o vina a modului de gestionare a economiei a actualilor conducatori? Vrem sa stim . Se pueau lua masuri caresa aduca cresterea, se putea sa nu se ia unele masuri care sa nu aduca cresterea?
  Cine e vinovat de impozitul forfetar? si care-i sunt consecintele?
  Mai raspundem la subiect?
  • +3 (7 voturi)    
   sunt unul dintre platitorii, (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:44)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui mininimo

   impozitului forfetar. Nu pot sa spun ca-mi place dar prea erau o gramada de firme degeaba sau pe minus. Nu vad ce crestere ar aduce eliminarea lui. Sigur m-ar bucura, dar cresterea nu e aia pe care-o bagi in buzuna fentand statul, din pacate.
   • +4 (6 voturi)    
    dar nu e sincronizat (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:55)

    mininimo [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    Firmele care stateau degeaba sau pe minus aveau oameni, care acum ajung in somaj devin milogi la stat. Asa ca i perioada de criza lasa-i asa macar nu iti aduceau nici-un ban impozit dar nici nu cheltuiai cu ei.
    Acum nici bani nu ei dar te bagi si la cheltuiala sa le platesti somaj si diverse. Asta trebuia facut cand e crestere ok economica, omul inchidefirma dar isi cauta de munca si gaseste, asa ti- l-ai pasat ca si client.
  • +1 (7 voturi)    
   sigur (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:19)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui mininimo

   iti spun sigur ca firmele care nu erau in stare sa plateasca forfetarul nici nu existau in mod real.
  • 0 (0 voturi)    
   daca si numai daca (Joi, 22 iulie 2010, 9:32)

   bula [anonim] i-a raspuns lui mininimo

   reduci deficitul structural (adica cel ce se repeta anual) cu NUMAI un miliard de euro anual, iti raman bani pt. investitii si/sau garantii de stat. Statul nu poate acorda ajutoare fara acordul UE, iar deficitul este limitat.
 • +2 (14 voturi)    
  !!! (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:12)

  Cifre [utilizator]

  Tipariti asta si lipiti-o ca afis pe peretii unde lucreaza bugetarii. Poate vazand-o in fiecare zi or sa inteleaga niste chestii si o sa taca dracului din gura cand li se puna degetul mijlociu sub nas.
  • -2 (2 voturi)    
   Mai degraba (Joi, 22 iulie 2010, 8:44)

   Lucian [anonim] i-a raspuns lui Cifre

   Tipariti asta si afisati-o peste tot in Parlament, in special in zona PSD-PNL, si mai ales la Curtea Constitutionala, sa vada si iresponsabilii de acolo ca ceea ce patroneaza ei este falimentul programat al Romaniei. Mesajul lui Isarescu e cat se poate de clar pentru cine are urechi sa auda si cap sa inteleaga, si poate se va termina odata cu stilul asta de a face politica bazat pe demagogie si pomeni nesustenabile, in care singura preocupare a politicienilor e cum vor sta in sondajul de saptamana viitoare. Deficitul structural inseamna ca in permanenta cheltuielile vor fi mai mari decat incasarile, INDIFERENT de cat de bine va merge economia, si asta de fapt ucide in fasa orice tendinta de crestere economica. Singurul lucru care se poate face acum este impozitarea pensiilor, iar pe viitor acestea vor trebui decuplate de salariul mediu pe economie, asta daca e sa avem o cat de mica sansa de a ne reveni.
  • +2 (2 voturi)    
   "Naivule"...... (Joi, 22 iulie 2010, 10:31)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Cifre

   Sa le spui asta "bugetarilor" cand iti duci copilul la gradinita/scoala,cand da masina peste tine si ajungi in spital la urgenta,cand te fura cineva si depui plangere la politie,cand iti arde casa si vin pompieri sa o salveze,cand te fura "privatul" si te duci la Protectia Consumatorului,etc.Este plin de inculti care nu stiu ce este statul,ce rol are si ^ce face/trebuie sa faca pentru platitorii de impozite.Pt linistea ta,sa stii ca eu nu lucrez la stat si nu am afaceri cu statul ROMAN!Poate daca ai iesi din scorbura unde traiesti si ai merge prin Franta,Germania,Olanda,etc ai afla mai multe.PS.Nashul meu are:restaurant,sala de biliard,sala de internet,terasa,shaormarie,etc si apropo stii cat impozit da la stat?ZERO!Totul este la"negru".....asa ca nu-mi vorbi mie despre "binefacerile" privatului si "aportul"sau la economia tarii.
   • -1 (1 vot)    
    nu te mai agita prietene (Joi, 22 iulie 2010, 12:36)

    Myth [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

    In caz ca nu ai aflat, exista gradinite, scoli si spitale private, unde nu esti tratat ca un sclav, intr-adevar platesti dar macar te simti OM.
    Din punctul meu de vedere sa se duca dracului statul asta cu bugetarii lui cu tot. Pentru CE sa tot platest asigurari de sanatate cand spitalele ma omoara in loc sa ma vindece? Pentru CE sa platest taxe si impozite ca in scoala copilul meu sa capete o educatie indoielnica? Pai cu banii aia nu mai bine decid EU ce fac? Ii dau la un spital/scoala particulara care ii MERITA?
    Cat despre nashul tau.. se vede ca sunteti rude.
    • +1 (1 vot)    
     Individului refulat Myth (Joi, 22 iulie 2010, 13:35)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Myth

     Esti mai greu de cap si mai putin citit,se vede ca ai facu scoala la "privat".Stii cam cat costa o operatie de apendicita in SUA unde nu exista sanatate(inca) de stat?Nu ai capacitatea de a intelege ca "statul"opreste monopolul privat si opreste cresterea nejustificata a preturilor?De crezi ca Obama(si Clinton a incercat intrand in razboi cu "privatii")a promovat un sistem de sanatate national?Poate ca tu te crezi mai inteligent(la o bere)decat presedintii SUA!Un bun prieten din Israel spunea ca acolo MONOPOLUL PRIVAT este considerat a fi cea mai mare amenintare pentru stabilitatea in tara.Poate vrei sa platesti 20.000 de dolari(ca in SUA) pentru o interventie minora cu bani luati credit de la banca pt ca asigurarea nu acopera pretul interventiei.Poate vrei sa termini scoala cu datorie de zeci de mii de dolari(credite la banci)luate ca sa poti studia...esti foarte "naiv" ba chiar sari "parleazul". Ce educatie au americanii care fac scoli acolo,care apoi nici nu stiu ca pamantul este rotund?De ce crezi ca americanii importa "creiere"?Cu nashul tau poate tu esti ruda,eu sunt ruda doar cu cei de sange!Nashul fetitei mele este doar un prieten din copilarie.PS.Referitor la cat plateste nashul la stat,In caz ca esti greu de cap,eu iti explicam doar cu exemple ce "bun"si "uman" este sectorul privat...Existenta sectorului de stat este NECESARA unui stat care vrea sa nu se polarizeze bogatia si sa existe o clasa de mijloc!
    • +1 (1 vot)    
     Capitalism si Capitalism (Joi, 22 iulie 2010, 14:08)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Myth

     Poate ca nu stii ca exista doua feluri de capitalism:cel keynesian(developmentalist)si cel al lui Milton Friedman.Cel keynesian a dus la cresteri ale bunastarii in tarile respective(a fost inclusiv in SUA pana la "atentate")iar cel al "scolii de la Chicago-Milton Friedman" a dus la situtii de genul crizei di Argentina 91'92,la indatorari falimentare ale tarilor care-l accepta(el fiind promovat-contrar rolului ei la infintare-chiar de FMI),disparitia sectorului privat autohton in favoarea corporatiilor straine,concedieri,constrangeri bugetare,somaj peste 30%,foame,saracie,coruptie dar in schimb la IMBOGATIREA peste masura a 1% din populatia tarii.Teoria acestui capitalism corporatist(adica pentru ei si NUMAI in favoarea LOR)este ca prin "terapia de shoc" sa se indeplineasca"libertatea totala a pietei" care ar consta in :1)guvernele trebuie sa inlature toate regulile si reglementarile care stau in calea acumularii profitului,2)trebuie sa privatizeze toate activele pe care le detine si pe care corporatiile le-ar putea opera cu o marja de profit,3)trebuie redusa drastic subventionarea programelor sociale.
    • +1 (1 vot)    
     Capitalismul nostru..... (Joi, 22 iulie 2010, 14:22)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Myth

     Capitalismul(pe care-l implementeaza-din pacate-si la noi FMI) Milton Friedman:eliminarea reglementarilor,privatizarea si reducerea cheltuielilor sociale.Taxele,atunci cand trebuie sa existe,trebuie sa fie mici,iar bogatii si saracii trebuie sa fie impozitati la fel(cred ca observi ca asa este si la noi).Nu trebuie sa existe salariu minim pe economie!!Privatizarea trebuie facuta pentru:sistemul medical de stat(la asta se ajunge cand este subfinantat voit-ca la noi(ca apoi unii ca tine sa spuna ca este rau pt ca mor prin spitale-de parca dr ar trebui sa cumpere aparatura si medicamente din banii lor-din cauza "bugetarilor"!),posta,educatia,pensiile si chiar parcurile nationale.Ar mai fi mlte de spus dar am ceva treab si trebuie sa plec.O zi buna.PS.Scuze pt cum am intitulat(eronat)primul comentariu-Individului refulat Myth-.
 • +6 (10 voturi)    
  Un adevarat profesionist (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:15)

  onest [anonim]

  Pacat ca unii politicieni si totodata mari "specialisti" in toate cele, care se perinda pe la televiziuni si predau lectii de economie (si) politica, nu invata nimic de la un adevarat profesionist. Dar de... e mai simplu sa debitezi ineptii, sa bagi prostii in capetele oamenilor si sa instigi, decat sa-i faci sa inteleaga de ce banii nu pica si nu vor pica niciodata din cer...
  • +3 (9 voturi)    
   Pentru unii banii pica din cer (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:32)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui onest

   si mai ajung si-n fruntea societatii. Eu de ce sa nu-i iau ca exemplu?
 • -2 (8 voturi)    
  "Decrete"... (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:25)

  Catalin [anonim]

  Ordonantele de urgenta prin care se taie, iar taie, se restrange, se iau "unele masuri"...sunt tot decrete, nu ?

  Eu zic ca bogatia se face prin competenta. Care in guvernul nostru si la presedintele nostru, nu exista.
 • -4 (12 voturi)    
  Micul GENIU Mugurel .... (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:30)

  un alt FINANTIST [anonim]

  Ce sa-ti spun! S-a trezit Isarescu acum ca o sa creasca dobanzile datorita dezechilibrelor structurale....dar cand a deschis piata autohtona, bancilor straine cu dobanzi de 30% la credite in lei si de 18% in euro, nu s-a mai gandit ca erau exagerate?!?! un cretin ingamfat care are si impresia ca fara mintea lui stralucita, Romania ar trai si mai prost...in mod evident, si politica lui monetara a avut un rol in dezastrul economiei actuale...la fel ca si guvernarea lui ca premier....
  • +5 (11 voturi)    
   daca tot ai destul timp.... (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:26)

   minus [utilizator] i-a raspuns lui un alt FINANTIST

   scrie si tu ceva inteligent din care să reiasă ca Isărescu ar fi un cretin îngâmfat... Din ce ai scris, am înțeles ca tu ești un mare Finanțist care este dispus să ne spună, dintr-o pornire altruista, secrete care vor salva România ....
 • +3 (7 voturi)    
  daca isarescu (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:44)

  Ghita [anonim]

  om echilibrat, care iesea odata la 6 luni din palatu-i de clestar cu o declaratie care nu era deloc franca, a ajuns sa iasa zilnic si sa vorbeasca concret de masuri/situatii si mai ales de posibile conflicte sociale situatia nu e roza.

  ce bine ca avem o curte constitutionala si niste gica contra in opozitie care o sa declare
  neconstitutionala criza, si ca nivelul de trai sa se dubleeze incepand de maine, altfel chiar aveam probleme ...
 • +4 (12 voturi)    
  la munca (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:16)

  gigel [anonim]

  Romanii n-or sa priceapa niciodata ca bogatia pe care o vad in vest s-a facut prin sute de ani de munca, sange si sudoare.

  Toti trogloditii care au frecat menta prin fabricile patriei au crezut ca or sa se imbogateasca vanzandu-si apartamentele de la bloc unul altuia. Ei bine, nu merge asa. Matematica e intotdeauna mai puternica decat iluziile lenesilor.

  O sa ne revenim atunci cand o familie de tineri cu venitul mediu isi vor putea cumpara o casa, creste minim doi copii pe care sa-i educe si vor munci pe bune 8 ore pe zi. Pana atunci, o sa ne mai amagim cu smenuri si invarteli; asta pana cand rahatu' o sa loveasca ventilatorul, vorba americanului.
  • +1 (5 voturi)    
   8 ore/zi? (Miercuri, 21 iulie 2010, 18:27)

   mucenic [anonim] i-a raspuns lui gigel

   Sant in SUA de 40 de ani. Pana cand am iesit la pensie acum un an am fost la dispozitie pentru lucru 24/7. Erau zile cand nu lucram, erau zile cand lucram noptile, lucram Duminicile si zilele de sarbatoare. N-am avut o viata regulata si eram prezent acolo unde era banul. Asa l-am facut! Ar fi ideal sa lucrezi 8 ore pe zi insa realitatea este alta.
  • -2 (6 voturi)    
   Ha! (Miercuri, 21 iulie 2010, 20:22)

   rogesteb [utilizator] i-a raspuns lui gigel

   La care vest te referi gigele? La marea britanie, franta, spania, portugalia, belgia, italia, austria s.a.m.d. care sute de ani au avut colonii sau imperii peste alte natiunii, timp in care au furat bogatiile acelor teritorii si au subjugat acele natii? Si toate astea in timp ce stramosii tai se luptau ba cu tatarii, ba cu turcii etc si cand nu se luptau platea tribut la diverse imperii.
  • +3 (3 voturi)    
   pestele de la cap se impute (Miercuri, 21 iulie 2010, 20:59)

   worker [anonim] i-a raspuns lui gigel

   Asta cui o spui, poporului roman? sau celor care il conduce si dorm in parlament ?
 • 0 (10 voturi)    
  bogatia din vest, munca si sudoare.. (Miercuri, 21 iulie 2010, 14:50)

  cosming [anonim]

  "Romanii n-or sa priceapa niciodata ca bogatia pe care o vad in vest s-a facut prin sute de ani de munca, sange si sudoare. "

  Da, da munca si sudoare, dar a soldatilor prin campanii de razboi in afara Europei si nu numai.

  Statele astea europene (vestice) au pornit de undeva nu ?! Doar nu credeti ca asa prin munca si sudoare au ajuns sa aiba economii puternice ?

  Vom intra noi in europa si europenii astia o sa ne considere egali exact dupa prabusirea Imperiului Socialist Roman. da ?!
  • +2 (8 voturi)    
   total gresit (Miercuri, 21 iulie 2010, 15:49)

   bancher [anonim] i-a raspuns lui cosming

   Nu este asa: nu razboaiele i-au imbogatit pe vestici, ci munca, organizarea si economia de piata. Nu uitati ca in 1945 Romania era mai dezvoltata economic decat Portugalia si Grecia (abia prin anii 1960 ne-au prins la PIB), si ca Spania a iesit din al doilea razboi mondial cu 268 tone de aur furate de rusi in timpul razboiului dintr Franco si republicani (tezaur pe care, ca si pe al nostru, rusii nici acum nu l-au dat inapoi. Germania a fost tara invinsa in al doilea razboi mondial, cu economia distrusa, si acum e motorul Europei.
   Nu oameni buni, nu razboiul i-a ridicat pe ei. Apartenenta la UE, capitalul american, munca, NATO, organizarea, seriozitatea, investitiile facute cu cap, acestea i-au ridicat.
   • +3 (5 voturi)    
    Pe nemti (Miercuri, 21 iulie 2010, 16:15)

    c.mike [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    i-a redresat(investitional) planul Marshall si munca a zeci de milioane de nemti cere au reconstruit o tara demolata de razboi, fara economie, fara infrastructura ,fara agricultura, si asta cu salarii de 50 marci( echivalentul subzistentei) De aceia si sunt astazi unde sunt.
 • 0 (8 voturi)    
  ce revelatie (Miercuri, 21 iulie 2010, 15:42)

  bogdan [anonim]

  Mugur Isarescu s-a apucat sa dea iarasi lectii de economie....le prezinta ca niste revelatii fara de care nu vom putea noi (muritorii) innainta. OK, pe fond are dreptate dar, unde a fost Mugur Isarescu cand economia romaneasca s-a indatorat excesiv atat public cat si privat? El stia ca banii foarte multi cu care s-au creditat statul, afacerile si persoanele private ating zona rosie a indicatorilor economici si duc la o crestere economica nesanatoasa.....dar atunci nu a zis nimic....si mai mult nu a facut nimic ....frana de mana era la BNR. Asa ca ar fi bine ca acum sa nu ne mai explice ce trebuie sa facem...cel putin Mugur Isarescu ar trebui sa taca.
  • 0 (0 voturi)    
   de acord (Joi, 22 iulie 2010, 18:14)

   shpagone [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   isarescu nu e nici pe departe vizionar; adica el reactioneaza la ce se intampla si ca nu ca sa preintampine ci ca sa critice (intr-un mod mai mult); ceea ce arata confuzia generala a specialistilor vizavi de politicile macroeconomic pe timp de recesiune: cateva din variante
   1)prima varianta (IMF)- statul ia masuri de austeritate drastice/cresc dobanzile asa cum propune FMI (si cum a mai facut-o in Asia de sud-est) plan care nu prea a functionat;
   2) a doua varianta (Keynes) - statul cheltuie si mai mult se indatoreaza si mai tare/ scad dobanzile, interesul e pe companiile mari ;
   3) a treia varianta (Stiglitz) - statul intervine in mod echilibrat/ dobanzi mici sa stimuleze consumul; descurajeaza abuzurile din sistemul financiar privat, sustine IMM-urile
   Isarescu pare sa imbratiseze politica FMI cu care ne si indatoram si o sa vedem crestere peste vreo 50 de ani de munca si iar munca
 • 0 (2 voturi)    
  IN ATENTIA D.nului ISARESCU (Miercuri, 21 iulie 2010, 16:15)

  ion pop [anonim]

  Cu tot respectul pe care vi-l port, as vrea sa va contrazic in legatura cu afiramtia d.voastra referitoare la "valuarea apartamentului versus pensii" !! Si anume daca apartamentul valora acum 3 ani sa zicem 50.000 euro, faptul ca acum valoreaza doar 30.000 de euro, acest lucru nu se datoreaza faptului ca au disparut fizic din spatiul lui WC , holul sau o camera !!! Ce spuneti d.voastra ar cam insemna asta !!! Devalorizarea lui s-a produs datorita pietei-cererei si ofertei.... Cred ca valuarea pensiei ar putea sa scada doar prin devalorizare nu prin stirbirea ei cu o valuarea sau un procent!!!(Apartamentul este acelasi) Acelasi lucru l-am auzit si la Dnul Seitan .... dar la el nu ma mira!!!!! Astept opinia d.voastra! Va multumesc!
 • -1 (3 voturi)    
  (((( ))))) (Miercuri, 21 iulie 2010, 16:42)

  conu Leonida fata cu.... [anonim]

  gandire profunda......
  o sa facem o carte "opere alese" cu cugetarile domniei sale....
  E plin de invataminte.... oare de unde le scoate???
  Noi nu le intuiam ca doar nu-s "de bun simt".
  Trebuia sa ni le releve primul bancher al tarii.
  vorba lu Caragiale: "Bravos bobcule, ca bine le zici"
  Ia mai "creaza" matale niste impozite ca nu-s destule
 • +1 (3 voturi)    
  despre comentarii (Miercuri, 21 iulie 2010, 18:10)

  extruder [anonim]

  Cine scrie comentarii nu munceste. Cine nu munceste nu merita sa traiasca la fel ca nemtii (dar poate nici nu vrea). Chiar si eu :)))

  A zis bine Isarescu ce a zis, iar multe din comentariile de ma sus sunt complet suprarealiste.
 • -2 (6 voturi)    
  complet aiurea (Miercuri, 21 iulie 2010, 19:46)

  Sabin [anonim]

  Discursul lui Isarescu seamana cu al unui politician. Spune cu emfaza niste banalitati pentru ca apoi sa se contrazica singur. Nu prin decretre, zice el! Dar impozitarea pamintului prin ce se facea, daca se facea? Constringerile bugetare prin ce se fac, daca se fac? Nu prin decrete? As detalia daca n-as fi atit de dezamagit se de omul acesta. Face pe guru al finantelor, acum! Unde a fost cind guvernele cheltuiau in nestire pe crestere economica? Nu am retinut nici o declaratie memorabila de la cest ”intelept” al natiunii cind duduia economiea si din fata venea criza?Ba mai grav, mi se pare ca e anchilozat in teorii spaimoase si depasite, ca el insusi nu are nici o idee clara, e depasit de siyuatie. Sa spui ca trebuie sa mai stingem becurile, sa ma scuze, management de criza de doi bani.
  • +1 (3 voturi)    
   esti prea dezamagit.... (Miercuri, 21 iulie 2010, 21:34)

   minus [utilizator] i-a raspuns lui Sabin

   si ti-a tunat pe cel mai putin vinovat.

   Am un copil cu vârsta de 19 de ani si încerc sa-i explic același banalități. A intrat la o facultate invatand economie, si crede ca este banal sa spui ca munca este singura aduce ceva in plus societatii. Nu a invatat nicio formula cu chestia asta...
   Si nu vrea să stingă niciun bec din casa, pentru ca este un prost prin preajma care plătește luna de luna factura. Cred ca isi zice: uite un manager prost- plateste si face vocalize!

   Banuiesc ca peste ceva timp se va declara ingrijorat de fraierul din casa "anchilozat in teorii spaimoase si depasite, ca el insusi nu are nici o idee clara, e depasit de situatie."
   Ce sa mai zic: asteptam sa se scoata la concurs postul de Guvernator BNR- poate castigi tu si mai vedem!
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 iulie 2010, 0:01)

    [anonim] i-a raspuns lui minus

 • 0 (2 voturi)    
  isarescu out (Joi, 22 iulie 2010, 8:32)

  leon [anonim]

  domnule isarescu cred ca ar cam trebui s ava duceti un pic la culacre
  o mare parte din dezastrul romaniei vi se datoreaza prin aceasta politica monetarista pe care ati dus-o cu indirjire

  cred ca e timpul sa plecati un pic, ast aca sa nu deveniti macelarul romaniei
  • 0 (2 voturi)    
   out si sa-si dea foc! (Joi, 22 iulie 2010, 9:49)

   minus [utilizator] i-a raspuns lui leon

   Marea problema a Romaniei nu este Isarescu, ci faptul ca si tu, si eu si-poate- si Isarescu am avut o viata "buna" nesustinuta de munca societatii.
   Asta a fost valabil intr-o buna masura si pentru USA si pentru Germania de azi, si pentru multe altele- dar Romania a excelat prin "alba neagra" si asta se vede astazi.
   Mai rau este ca epoca asta a strabat si mintea celor tineri- care au o viata buna si nu inteleg nici macar acest lucr.

   Un om ca Isarescu a avertizat asupra inconsistentelor, dar nu putea darama toata "strambatura" pentru a face ceva drept.
   Si la urma urmei ce doreai, sa-si dea foc ca protest? De ce nu o faci tu?
 • +1 (1 vot)    
  problema cu pamantul e adevarata... (Joi, 22 iulie 2010, 9:05)

  Aurel [anonim]

  Muncesc la 25 km de un oras din vestul tarii si vad zilnic de pe sosea sute de hectare nelucrate si pline de buruieni. Nici macar sa le coseasca nu mai vor proprietarii lor. Cand intrebi un taran batran de ce nu mai lucreaza pamantul iti spune ca nu e rentabil; platesti aratul, semanatul, recoltatul si nu iese mai nimic. Dar primesc 80 euro pe hectar subventie de la stat. Si n-am auzit pe niciunul dintre ei sa spuna ca-l cedeaza unei familii de nenorociti cu 3-4 copii care sa aiba o singura obligatie: SA-L MUNCEASCA SI SA PLATEASCA IMPOZITELE PENTRU EL! Bravo D-le Isarescu. Pamantul este un capital. Stramosii nostrii mureau pentru o palma de pamant si noi ne batem joc de el acum.
 • +1 (1 vot)    
  Regele Isarescu (Joi, 22 iulie 2010, 11:30)

  cetatean [anonim]

  Isarescu trebuia facut rege,tot ce spune este adevarat,acu 3 ani cand ne merge mai bine spunea sa nu marim pensiile si salariile bugetarilor,parca presimtea el ceva.Mereu a fost balanta care incerca sa echilibreze romania,fara discursuri politicianiste si populiste,mereu echilibrat.PNL si PSD au marit pensiile si salariile fara sustinere acum platim toti asta prin TVA,nu mi se pare corect,sa plateasca cel care face deficitul clasa politica si bugetarii.
 • 0 (0 voturi)    
  caldura mare... (Vineri, 23 iulie 2010, 20:22)

  valceanu' [anonim]

  don governatore, derapeaza rau, rau de tot in ultima vreme ....deh caldura mare!
  dar o intrebare se impune totusi, ale cui interese a servit si serveste omul acesta timp de 20 de ani ?????????????(editat de HotNews.ro)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by